OČEKUJE NAS I DALJE NESTABILNO VRIJEME Kiša, jugo, pljuskovi i grmljavina uz poneku zraku sunca

U četvrtak u Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Poslijepodne se očekuju i dulja sunčana razdoblja. Vjetar povremeno umjeren sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 17 °C, a najviša dnevna između 24 i 26 °C.

U središnjoj Hrvatskoj dnevna temperatura malo niža nego na istoku. Bit će djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Mjestimice će biti kiše, a mogući su i lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni.

Na sjevernom Jadranu i u gorju djelomice sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Mjestimice će biti kiše, a ponegdje i pljuskovi s grmljavinom. Vjetar većinom slab, povremeno i umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 13 °C, uz obalu između 16 i 19 °C. Najviša dnevna od 19 do 23 °C, na moru između 23 i 25 °C.

U Dalmaciji barem djelomice sunčano. Uz umjeren razvoj oblaka ponegdje može biti pljuskova i grmljavine, osobito u njezinoj unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenome moru sjeverozapadni, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura od 13 do 15 °C, uz obalu između 18 i 20 °C, a najviša dnevna od 23 do 26 °C.



Podjednaka će temperatura zraka biti i na jugu Hrvatske, uz djelomice sunčano vrijeme s promjenljivom naoblakom. Uz umjeren razvoj oblaka lokalno su mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni.”

I dalje nestabilno…

“Od petka do nedjelje u unutrašnjosti djelomice sunčano i razmjerno toplo, ali ne i posve stabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice će biti kiše, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, uglavnom u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar većinom slab sjeverni i sjeverozapadni.

Na Jadranu od petka pretežno sunčano, ali ne i posve stabilno. U petak uz umjeren razvoj oblaka na sjevernom dijelu može biti pljuskova i grmljavine, a u subotu i nedjelju u unutrašnjosti Istre. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenome moru sjeverozapadni.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Komentari