Očekuje nas djelomice sunčani, ali svježiji petak uz kišu na kopnu te jaku i olujnu buru na Jadranu

U Slavoniji, Baranji i Srijemu u noći i prijepodne prevladavat će oblačno, ponegdje uz uglavnom malo kiše, a moguća je i grmljavina. Uz povremeno umjeren sjeverni vjetar temperatura zraka ujutro će biti od 14 do 16 °C, a tijekom djelomice sunčanog poslijepodneva između 20 i 22 °C.

Zamjetno će osvježiti i u središnjoj Hrvatskoj, i zbog pada temperature i zbog još prijepodne umjerenog do jakog sjevernog i sjeveroistočnog vjetra. Nakon oblačnijeg prvog dijela dana, kada još mjestimice može pasti malo kiše, poslijepodne će se djelomice razvedriti.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, ali će problema u prometu biti zbog jake i olujne bure, podno Velebita na udare i orkanske. U gorskim krajevima prijepodne oblačnije, ponegdje uz malo kiše. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 12 °C, na moru između 19 i 22 °C. Najviša dnevna od 16 do 18, uz obalu između 24 i 26 °C.

I u Dalmaciji većinom sunčano i još toplije nego na sjeveru, uz umjerenu i jaku buru, mjestimice s orkanskim udarima, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 17 °C, na moru između 22 i 24 °C, a najviša dnevna između 26 i 29 °C.



Podjednaka će temperatura biti i na jugu Hrvatske, uz pretežno sunčano vrijeme s povremeno umjerenom naoblakom, te uz umjerenu i jaku buru, na udare ponegdje i olujnu.”

Za vikend stabilnije, uz slabljenje vjetra

“Idućih dana na kopnu barem djelomice sunčano, ujutro ponegdje uz mogućnost kratkotrajne magle. Vjetar većinom slab. Jutra će biti razmjerno svježa, osobito u gorju, a i dnevna temperatura osjetno niža nego prošlih dan dana, premda od nedjelje u postupnom porastu, piše HRT.

I na Jadranu obilje sunčanog vremena, ali ipak uz nešto nižu temperaturu zraka nego u dosadašnjem dijelu tjedna. U subotu će bura slabjeti, a zapuhat će većinom slab jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Još detaljniju prognozu za nautičare i ostale koji plove, pa i za pripadnike HRM-a koji u petak imaju svoj dan, za Regionalni dnevnik četvrtkom pripremio je dr. sc. Marijan Tadin iz Pomorskog meteorološkog centra DHMZ-a.

Komentari