Oca preminulog dječaka pustili na slobodu: DORH objavio kako je došlo do tragedije

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku priopćilo je u srijedu poslijepodne da je ispitalo 34-godišnjeg oca dječačića (5) koji je preminuo u utorak u Kninu u zaključanom parkiranom BMW-u zatamnjenih stakala. Otac je na ispitivanje bio priveden uz policijsku kaznenu prijavu za povredu djetetovih prava.

Prema navodima iz kaznene prijave, sumnja se da 34-godišnjak iz nepoznatih razloga u utorak oko 8 sati ujutro nije odvezao dijete u vrtić u Kninu, već ga je ostavio u zaključanom automobilu na parkiralištu. Kada ga je oko 15 sati nazvala supruga i pitala zašto dijete nije u vrtiću otišao je do vozila u kojem je zatekao dijete bez svijesti te ga iznio iz automobila.

Djelatnici hitne pomoći pokušali su reanimirati petogodišnjeg dječaka, no nisu uspjeli te je u 15:30 sati konstatirana smrt djeteta, objavio je DORH.

Državno odvjetništvo nakon ispitivanja 34-godišnjeg osumnjičenika nije predložilo određivanje istražnog zatvora budući da je ocijenjeno kako za to nema zakonskih uvjeta. O daljnjem postupanju odlučit će nakon što dobiju rezultate pregleda i obdukcije djeteta, poručili su iz DORH-a.



Tragedija zavila Knin u crno

Ranije tijekom dana oglasila se i PU šibensko-kninska koja je tada objavila da je otac preminulog djeteta u pritvoru.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 8. lipnja u jutarnjim satima u Kninu neodgovornim postupanjem prema svom djetetu grubo zanemario roditeljsku dužnost te time prouzročio njegovu smrt. Osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave”, poručila je policija u srijedu poslijepodne. Muškarac je u međuvremenu pušten na slobodu.

Podsjetimo, dječakov otac inače je profesionalni vojnik u gardijskoj postrojbi smještenoj u Kninu, a sina je svakoga jutra prije posla, rano ujutro, vozio u vrtić.

Tako je trebalo biti i u utorak. Međutim, 34-godišnjak je preko mobitela navodno dobio poziv da se hitno javi u vojarnu. On se na poziv navodno odmah odazvao i krenuo. Parkirao je automobil, crni BMW zatamnjenih stakala, i ostavio dječaka u autu – mališan je vjerojatno zaspao na svome sjedalu u uzavrelom vozilu.

Cijelo jutro, dok je dječak bio u vozilu, nitko ga nije primijetio niti čuo. U blizini su trajali i radovi, stalno su radili bageri, pa se onuda malo i prolazi, zbog čega nesretnog mališana nitko nije niti vidio. Kada je otac došao po njega u auto nakon poziva supruge, dječaku, nažalost, nije bilo spasa.

Komentari