OBULJEN KORŽINEK: Dugoročno nema drugog načina opstanka na medijskom tržištu, osim borbe za relevantan i kvalitetan kreativni sadržaj

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Konferencija New Europe Market okupila je u Dubrovniku neke od najistaknutijih osoba u televizijskoj industriji iz Europe i svijeta. Uz izazove i novosti u svijetu televizije, razgovaralo se i o novom hrvatskom Zakonu o elektroničkim medijima, koji bi trebao otvoriti vrata razvoju vlastite neovisne produkcije. Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek izjavila je kako je novi Zakon o elektroničkim medijima donio iskorak za diverzificirane izvore financiranja nacionalne audiovizualne produkcije, u koje su prvi put uključeni operatori, platforme i videi na zahtjev.

Obuljen Koržinek istaknula je kako je to važno i radi šireg pogleda na razvoj medijske industrije u Hrvatskoj, u trenutku kad svi prelaze s linearnih na nelinearne oblike distribucije.

– Veliko je zadovoljstvo da uspješni sadržaji koje produciraju naši producenti nalaze interes ulagača i mjesto na tim platformama, a sigurno je da će s izmjenama zakona ta povezanost i suradnja biti još češća. Naravno da se mediji i platforme natječu, ali za cjelinu hrvatskog medijskog prostora važno je da svi nađu svoj interes i ulažu u vlastitu proizvodnju. Dugoročno nema drugog načina opstanka na medijskom tržištu, osim borbe za relevantan i kvalitetan kreativni sadržaj, rekla je Obuljen Koržinek.

Obuljen Koržinek sudjelovala je na međunarodnom skupu New European Market – NEM Dubrovnik 2022., koji se u svojem devetom izdanju održava od utorka do četvrtka, a među ostalim donosi i teme strategije i planovi streaming platforme HBO Max, uloge i odgovornosti FTA kanala tijekom krize te trendova u svijetu u usporedbi sa srednjoistočnom europskom regijom.Skup je okupio više od 600 sudionika.

Komentari