Obnovljene zgrade bez oštećenja, stare neobnovljene oštećene

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Stručne službe su u utorak utvrdile da su obnovljene zgrade na Kampusu Hrvatskog katoličkog sveučilišta – HKS bez težih i znatnijih oštećenja, dok su stare i neobnovljene zgrade jako oštećene, izvijestilo je HKS.

Predavaonice i uredi, ističe HKS, sigurni su i u njima će se, nakon ponovne uspostave rada Sveučilišta, predavanja i rad odmah redovno održavati.

“Kao sveučilišnu zajednicu pogodilo nas je stradanje glavnoga grada Zagreba i njegove okolice, a posebno činjenica da su mnogi ljudi ostali bez svojih domova”, izjavio je rektor Željko Tanjić.

Ispunjeni smo, naglasio je, tugom, ne samo zbog obitelji koje su izgubile svoje domove, nego i zbog goleme duhovne i kulturne štete na crkvenoj i kulturnoj baštini.



Teško nam je vidjeti zagrebačku prvostolnicu toliko oštećenu, istaknuo je i dodao kako su posebice molili za preminulu Anamariju i za sve pogođene ovim potresom.

Svoju molitvenu solidarnost i blizinu izrazili su nam predstavnici katoličkih sveučilišta i institucija poput Nanovic Instituta Sveučilišta Notre Dame iz Sjedinjenih Američkih Država i Renovabisa iz Njemačke, napomenuo je.

Podsjetio je i da su nakon prvog tjedna nastave na daljinu održali nastavu za 95 posto predmeta.

Rad uprave, sveučilišnih nastavnika i administracije, napomenuo je, u cijelosti se odvijao na daljinu čime je Sveučilište pokazalo da postupa odgovorno prema krizi prouzročenoj virusom COVID-19.

Komentari