OBLJETNICA SMRTI FRANJE TUĐMANA HDZ se prisjetio osnivača hrvatske države

CROPIX

HDZ se na svojim facebook stranicama prisjetio svog osnivača i prvog predsjednika dr. Franju Tuđmana.

Tuđman je preminuo 10. prosinca 1999. godine u Zagrebu. Iako je bilo kritika na njegov račun poslije njegove smrti i pobjede trećesiječanjske koalicije na izborima te se čak i provodila politika detuđmanizacije, ostaje činjenica da je u svim anketama Tuđman od smrti do današnjeg dana percipiran izuzetno pozitivno i da se smatra najvećim državnikom u povijesti hrvatskog naroda.

“Predsjednika Tuđmana prisjećamo se s vječnom zahvalnošću, neprolaznim poštovanjem i neizmjernim ponosom. Slobodna Hrvatska njegov je trajni spomenik. U nacionalnom će sjećanju ostati upamćen kao najveći državnik kojeg je hrvatski narod imao u svojoj slavnoj i olujnoj povijesti”, napisali su HDZ-ovci na društvenim mrežama.

“Dr. Franjo Tuđman prepoznao je pravi trenutak te uz zajedništvo hrvatskog naroda i hrabrost hrvatskih branitelja oživotvorio našu stoljećima žuđenu slobodu.



Pod njegovim je vodstvom Hrvatska obranjena, međunarodno priznata i oslobođena.

Svojom je državničkom mudrošću omogućio mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja, a državotvornom vizijom zacrtao naš put u Europsku uniju i Sjevernoatlantski savez.

Pod njegovim je vodstvom Hrvatska demokratska zajednica postala stožerna stranka Hrvata iz domovine i cijelog svijeta, stranka nacionalne pomirbe, koja je zahvaljujući svojoj širini te snazi okupljanja i mogla povesti hrvatski narod u ostvarenje sna o samostalnoj i neovisnoj državi.

U nacionalnom će sjećanju ostati upamćen kao najveći državnik kojeg je hrvatski narod imao u svojoj slavnoj i olujnoj povijesti.

Predsjednika Tuđmana prisjećamo se s vječnom zahvalnošću, neprolaznim poštovanjem i neizmjernim ponosom. Slobodna Hrvatska njegov je trajni spomenik.

Neka je vječna slava utemeljitelju moderne hrvatske države, prvom predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice i prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu!”, napisali su u HDZ-u.

 

Komentari