Objavljena nova koronakarta Europske unije, evo gdje se nalazi Hrvatska

Izvor: ECDC

Objavljena je nova koronakarta Europske unije! Gdje se nalazi Hrvatska? Prema podacima Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC), situacija se za nas nije puno promijenila. Naime, i dalje smo u narančastom, ali treba istaknuti kako se epidemiološko  stanje u nekim drugim zemljama pogoršalo.

Podsjetimo, hrvatska obala od prošlog tjedna nije označena zelenom bojom na koronakarti Europske unije. ECDC je našu cijelu jadransku Hrvatsku stavio u narančasto. Boja se određuje kombinacijom broja potvrđenih slučajeva zaraze u proteklih 14 dana na 100 tisuća stanovnika i postotkom testirane populacije.

Prema novoj karti ažuriranoj danas, gotovo je cijela Francuska, s izuzetkom dvije pokrajine, narančasta, kao i dio Italije. Narančasto je i više od polovine Grčke te većina Danske, kao i manji dijelovi Švedske i Finske.



U crvenom su Portugal, nešto više od polovine Španjolske, Irska, Luksemburg, trećina Nizozemske, ostatak Grčke, djelić Danske te Malta.

Tamnocrvenu boja koju označava najgoru epidemiološku situaciju ima ostatak Španjolske, ostatak Nizozemske i Cipar.

ECDC prati 14-dnevnu incidenciju novih slučajeva zaraze na 100 tisuća stanovnika i postotak pozitivno testiranih osoba.

Promatrajući prema tim kriterijima priobalni dio Hrvatske prikazan je u narančastoj boji, a kontinentalna Hrvatska je i dalje u zelenom.

 

Komentari