Obitelj ispred kuće pronašla pothlađeno novorođenče: Dok sam prolazila hodnikom, začula sam dječji plač

Obitelj je pozvala policiju, a ubrzo je stigla i Hitna pomoć koja je prevezla dječačića u bolnicu.

Veliko iznenađenje dočekalo je jednu zagrebačku obitelj pri povratku s rođendana. Ispred vrata njihovog doma “dočekalo” ih je pothlađeno novorođenče zamotano u deku, doznaje 24 sata.

‘Beba je već bila hladna’

“Vidjela sam upaljeno svjetlo u kući, što mi je već bilo neobično jer nikoga od obitelji nije bilo kod kuće, a i donju etažu ni ne koristimo jer se mora urediti. Dok sam prolazila hodnikom do sobe da ugasim svjetlo, začula sam dječji plač”, ispričala je 17-godišnja djevojka koja je u obiteljskoj kući pronašla novorođenče.

Šesteročlana obitelj ne zna tko je ostavio bebu ispred njihovih vrata. U petak poslijepodne izašli su iz kuće na proslavu obiteljskog rođendana da bi se 17-godišnja kći nešto iza 23 sata uputila kući.



“U hodniku, gdje nemamo svjetla, bila su kolica moje najmlađe seke. Upravo u njima netko je ostavio bebu koja je bila hladna i već je poplavila. Brzo sam uzela sekinu rozu dekicu i zamotala ga. Bio je dečko samo zamotan u plahtu i tako ostavljen”, prisjetila se djevojka koja nje odmah nazvala majsku i cijela se obitelj uputila kući.

Dijete će prvo završiti u domu

Obitelj je pozvala policiju, a ubrzo je stigla i Hitna pomoć koja je prevezla dječačića u bolnicu. Policija ih je upitala i sumnjaju li na nekoga tko je mogao ostaviti dijete pred njihovim vratima.

“Pretpostavljamo da su pratili kad nećemo biti kod kuće jer je beba bila pothlađena, što znači da je dulje bila ostavljena. Rekla bih da nema ni mjesec dana, odnosno da ima oko dva tjedna”, ustvrdila je majka obitelji koja je pronašla bebu, a koja bi ju, ako se nitko ne može brinuti za dječaka, uzela pod svoje.

Ipak, kako objašnjava kaznena sutkinja Lana Peto Kujundžić za 24 sata, bebu će prvo najvjerojatnije smjestiti u dječji dom u Nazorovoj.

Komentari