OBILJEŽENA 29. OBLJETNICA NAPADA NA VOJARNE BIVŠE JNA Bulj: Ova akcija bila je prva ovakvog karaktera na području Hrvatske u Domovinskom ratu

“Na današnji dan 25. kolovoza 1991. godine pripadnici ZNG-a i MUP-a i dradovoljci iz Sinja i Cetinskog kraja opkolili su vojarne okupatorske vojske i pokušali osvojiti znatnu količinu naoružanja za obranu, kako bi ga proslijedili već ranije formiranim dragovoljačkim postrojbama. Ova akcija bila je prva ovakvog karaktera na području Hrvatske u Domovinskom ratu”, napisao je na Facebook-u Miro Bulj koji je obilježio ovu godišnjicu. 

“”Tijekom tog napada živote su izgubili Hrvatski branitelji Luka Erceg iz Otoka i Ivan Kamber iz Rude.

Istog dana četnici i jugoslavenska armija predvođena ratnim zločince Ratkom Mladićem napala je Vrliku, a u njezinoj obrani poginuli su Ante Barać iz Zelova, Ivan Tomaš iz Segeta kod Trogira, Ilija Perajica iz Livna te Ivan Lelas iz vrličkog naselja Kosori”, prisjetio se Miro Bulj.

Njegov napis prenosimo u cijelosti.



“Danas je obilježena 29. obljetnica napada na vojarne bivše JNA i oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinsku krajinu.

Na današnji dan 25. kolovoza 1991. godine pripadnici ZNG-a i MUP-a i dragovoljci iz Sinja i Cetinskog kraja opkolili su vojarne okupatorske vojske i pokušali osvojiti znatnu količinu naoružanja za obranu, kako bi ga proslijedili već ranije formiranim dragovoljačkim postrojbama. Ova akcija bila je prva ovakvog karaktera na području Hrvatske u Domovinskom ratu.

Tijekom tog napada živote su izgubili Hrvatski branitelji Luka Erceg iz Otoka i Ivan Kamber iz Rude.

Istog dana četnici i jugoslavenska armija predvođena ratnim zločince Ratkom Mladićem napala je Vrliku, a u njezinoj obrani poginuli su Ante Barać iz Zelova, Ivan Tomaš iz Segeta kod Trogira, Ilija Perajica iz Livna te Ivan Lelas iz vrličkog naselja Kosori”. napisao je Bulj na Facebooku.

 

Komentari