O slučaju Mljet konačno se oglasilo Ministarstvo obrane

Srdjan Vrancic / CROPIX

Zavidna količina vojne opreme u srijedu je iskrcana na Mljetu, što je kod otočana izazvalo velik interes. Opremu je dopremio desantni brod minopolagač Krka, a kako se doznaje radi se sustavu MOL ili mobilnom lanseru RBS15, projektilima velikog dometa.

Kako prenosi Dnevno.hr. o svemu se oglasilo i Ministarstvo obrane.

“U četvrtak 17. veljače 2022., desantni brod minopolagač Krka upućen je na redovnu aktivnost popune vodom postaje obalnog motrenja Mljet. Sukladno planovima obuke u sklopu navedene aktivnosti proveden je i obilazak paljbenog položaja na Mljetu.

Paljbeni položaji mobilnih obalnih lansera nalaze se na više lokacija diljem obale i otoka. Oni se redovito obilaze te se kroz vježbe provjeravaju fizički pristupi do paljbenih položaja. Obilasci se najčešće provode u sklopu aktivnosti popune vodom postaja obalnog motrenja na otocima u cilju racionalizacije troškova.



Sva vojna sredstva, nakon vježbe, vraćena su u matične vojarne. Napominjemo da su na mobilni obalni lanser bila ukrcana četiri kontejnera bez raketa”, priopćeno je.

Što se točno događa na Mljetu, u petak prijepodne novinari su upitali predsjednika Zorana Milanovića, koji u Požegi sudjeluje na svečanosti polaganja prisege 33. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u vojarni “123. brigade HV-a”.

“To nije za javnost, 800 stanovnika Mljeta nisu zbog toga zabrinuti, nema razloga za zabrinutost. Vojska je prisutna na Mljetu, sve je mirno, sve je u redu. O ostalom će vas, ako ne spavaju, obavijestiti Ministarstvo obrane”, poručio je Milanović.

 

Komentari