NOVO ŽARIŠTE EPIDEMIJE Na Braču još šest zaraženih, ukupno 38

Tijekom popodneva obrađena su preostala 42 uzorka testa na koronavirus na Braču, utvrđeno je kako je uz jutrošnjih osam još šest osoba zaraženo te je sada tamo ukupno 38 oboljelih, doznaje se u nedjelju iz Stožera civilne zaštite.

Samo tijekom današnjeg dana obrađeno je ukupno 92 uzorka od kojih je njih 14 bilo pozitivno. Svi pozitivni mještani su pod nadzorom epidemiološke službe, a 139 ih je u samoizolaciji.

Zaraza je krenula iz Nerežišća gdje je tridesetak osoba bilo u posjetu starijem mještaninu koji je netom prije otpušten iz splitske bolnice. Od tamo se proširila i u druga bračka mjesta među kojima su Pučišća, Bol i Supetar.

Sutra se očekuje uzimanje još pedesetak briseva, a kao i prethodnih dana trebali bi ih mještanima uzeti splitski epidemiolozi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo koji su na otok stigli sa pokretnom COVID ambulantom. Među testiranima su bile i dvije zaposlenice gradske uprave kao i supetarska gradonačelnica Ivana Marković kojoj je danas stigao negativan nalaz.



Od sinoć u ponoć, pa sljedećih 14 dana na snazi su stroge mjere zabrane napuštanja otoka, uvedene su e-Propusnice, odnosno sve mjere koje su do 27. travnja bile na snazi u cijeloj zemlji. Prije stupanja na snagu restriktivnih mjera veliki broj ljudi koji se na otoku zatekao u svojim nekretninama napustio ga je.

Komentari