Novinari o upravljanju krizom: ‘Nema više povjerenja u Stožer jer donosi odluke koje su direktno suprotstavljene’

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Situaciju u Hrvatskoj, nove mjere i povjerenje u Stožer komentirali su novinari Ana Raić Knežević iz Telegrama i Marko Špoljar iz Jutarnjeg lista. 

Ana Raić Knežević smatra da su vladajući trebali donijeti izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti s dvotrećinskom većinom. Marko Špoljar navodi kako se čini da vladajući ni s kim ne žele dijeliti upravljanje krizom.

Smatra da Ustavni sud neće stati na stranu oporbe jer bi time zapravo na neki način sam sebi skočio u usta. “Budući da je Ustavni sud već ranijom odlukom ne samo potvrdio da Stožer kao tijelo djeluje potpuno u skladu s Ustavom, nego mi se čini da su između redaka poručili da Stožer može takvim režimom upravljanja krizom nastaviti dalje”, rekao je za N1.

Dodaje kako Stožer nije uvjerljiv od početka svibnja, “prvih mjesec-dva upravljanja krizom to je zvučalo kao da ima glavu i rep, uvjerljivo, meritorno, kao da znaju što rade. Nema više povjerenja u Stožer jer su donošene odluke koje su jedna drugoj suprotstavljenje direktno ili djelomično”.



Komentari