Novi Tomaševićevi problem s otpadom, natječaj za zbrinjavanje nije smio poništiti

Niz problema sa zbrinjavanjem otpada zatekli su Tomaševića otkako je postao gradonačelnik, a novi problem sada mu je zadala i Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave.

Naime, Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je gradonačelnikovu odluku poniptenju natječaja za zbrinjavanje otpada. Zbog toga je Grad Zagreb sada prisiljen dovršiti natječaj i sklopiti okvirni sporazum s Reoma grupom ili s Pripuzovim Cezarom, doznaje Večernji list.

Naime, grad je poništenje natječaja obrazložio novonastalim okolnostima, nakon što shvatili da otpad mogu zbrinjavati sami (iako su kasnije doznali da nemaju adekvatne dozvole). Međutim, Reoma grupa koja je sudjelovala na natječaju, žalila se na takvu odluku, a žalba je na kraju usvojena od strane Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave.

Naime, još je u prosincu 2020. godine dostavljeno rješenje Gradskog ureda za gospodarstvo, u kojem stoji kako je Čistoća bila ovlaštena razvrstavati i zbrinjavati glomazni otpad. Dakle, prije nego je pokretnut postupak javne nabave.



Prema tome okolnost “je bila poznata naručitelju” te se “ne može ocijeniti kao novo poznata okolnost”.

Komentari