NOVI SINČIĆEV PERFORMANS Ispred Ministarstva gospodarstva istovario je gomilu soli

Emica Elvedji/PIXSELL

Ivan Sinčić ponovno je danas izveo svojevrsni performans, ovaj put ispred Ministarstva gospodarstva.

Dovezli su kombi pun soli koju su istovarili pred ministarstvo. Htjeli su upozoriti kako se previše soli uvozi.

“Ovdje smo da upozorimo javnost i sve ministre i bivše ministre da Hrvatska kao pomorska zemlja, uvozi preko 90 posto soli. To je tekovina njihove dugogogodišnje politike – sol se uvozi iz Alžira”, rekao je Ivan Vilibor Sinčić.

Emica Elvedji/PIXSELL

“Sredstva se daju podobnima. Pitam Tomislava Ćorića, što će Ministarstvo gospodarstva u zemlji u kojoj je sve manje gospodarstva? Čestitam mu što je već sada najgori ministar ikada, sad je još zasjeo i na HBOR, davat će kredite podobnima, biti zaslužan za muljaže oko EU fondova”, poručio je Sinčić.



Kaže da se oni već 10 godina borimo za obespravljene, a istovar lubenica i soli dobar je način da ukažu na određene probleme.

“Zbog ove soli Hrvatska će znati da sol koju kupuju je iz Maroka, iz Alžira, a ministar i Vlada ne dozvoljavaju da se naša proizvodnja razvije”, rekao je Sinčić.

Podsjetimo, početkom rujna Sinčić je izveo sličan performans ispred Banskih dvora kada je pred vratima istovario kamion pun lubenica. Cilj mu je bilo upozoriti na loš položaj hrvatskih poljoprivrednika jer su uvozni poljoprivredni proizvodi preplavili hrvatsko tržište.

VIDEO Sinčić istovario hrpu lubenica na Markovom trgu: Dosta je vašeg reketa, dosta je vašeg poreznog terora

Komentari