Novi šef APN-a je HNS-ovac koji je već otpušten iz te agencije, HNS-ov direktor ga vratio na posao

Goran Mehkek / CROPIX

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice novim direktorom APN-a imenovala HNS-ovca Dragana Hristova. Dolazi na mjesto Krešimira Žunića kojega je nakon otkrića da je kao šef agencije od nje kupio stan po povlaštenim uvjetima, ministar Predrag Štromar smijenio i prijavio DORH-u.

No, novi direktor je iz APN-a već jednom dobio otkaz, dok je ministar graditeljstva bio Lovro Kuščević. Dok iz HNS-a novog direktora hvale, Kuščević kaže da je otpušten jer nije radio dobro.

“Mislim da je dovoljno stručan i da zna procese u APN-u kako bi u ovih pola godine obavili dobar posao”, kazao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

‘Dobio je otkaz jer nije radio’

Hristov sigurno poznaje APN jer ondje ima dugogodišnji staž. U vrijeme ministrice Anke Mrak-Taritaš, Hristov je bio zamjenik direktora iz HNS-ove kvote, Slavka Čukelja. Kada je HDZ preuzeo vlast, na mjesto Mrak Taritaš zasjeo je Lovro Kuščević. On je Čukelja zamijenio HDZ-ovcem Goranom Bradićem. Bradić je dao otkaz svom tadašnjem zamjeniku, a danas imenovanom direktoru agencije Hristovu, i na njegovo mjesto doveo Krešimira Žunića.



“Naravno, bio sam upoznat s time da će gospodin dobit otkaz. Koliko se sjećam otkaz je dan zbog toga jer gospodin nije radio, odnosno na zadovoljavajući način nije obavljao svoje poslove u agenciji. Kako je to završilo, ja dalje nisam upoznat s time”, rekao je bivši ministar Lovro Kuščević.

Kuščević o aferi svojeg prijatelja Žunića: Najveća politička odgovornost je na ministru Štromaru

Nije upoznat jer je, nakon što je HNS ušao u HDZ-ovu vladu, Kuščević premješten u Ministarstvo uprave, a u Ministarstvu graditeljstva ga je zamijenio Štromar. On smjenjuje Bradića i vraća Čukelja na čelno mjesto APN-a. U međuvremenu, Hristov je tužio APN zbog nezakonitog otkaza, a Čukelj ga, prije sudske presude, pogodbom vraća u agenciju, ali na mjesto pomoćnika u Odjelu za kupovinu nekretnina, jer je mjesto zamjenika zauzimao Žunić.

Žunić i dalje ostaje zaposlenik APN-a

“On neće imati funkciju, njemu piše u ugovoru o radu da se mora rasporediti na mjesto njegove stručne spreme.  Ostaje u APN-u dok DORH ne obavi svoj posao”, kazao je ministar graditeljstva Predrag Štromar, piše RTL.

Komentari