Novi potez Željka Keruma: U Spaladium Areni želi napraviti privremeni vrtić

Foto: Cropix/YouTube

Više od 500 mališana koji nemaju mjesto u splitskim vrtićima, privremenu bi vrtićku ustanovu dobilo u Spaladium Areni, izjavio je kandidat HGS-a za gradonačelnika Splita Željko Kerum predstavljajući u petak svoj program.

U Areni bi pripremio kratkotrajni smještaj dok se ne ispune sve zakonske procedure za gradnju novih objekata.

“Kada sam pobijedio 2009. godine, rekao sam da 1. rujna moraju sva djeca biti upisana u vrtić i problem smo riješili u tri mjeseca. Govorio sam i da ćemo skupiti novac za knjigu, nisu mi vjerovali, ali uspjeli smo. Krenuli smo dalje s projektima poput Zapadne obale, križa na Marjanu, kipa Franje Tuđmana na Rivi, POS-ovih stanova, najviše smo bili osjetljivi prema socijalnim slučajevima, a na prvom nam je mjestu bio čovjek”, rekao je Kerum.

Njegovi prethodnici, ocijenio je, u devet godinu nisu napravili ništa.



“Otkako je Puljak na vlasti niti jedan HDZ-ov direktor nije dobio ostavku. Ostavku su dobili samo HGS-ovi direktori jer postoji tihi dogovor između doktora Vice i svemirca Puljka”, izjavio je.

Građani Splita ne smiju ponovno birati eksperimente, a Split mora biti najpoželjnija destinacija na Jadranu, poručio je.

Glavna splitska luka mora biti nautička
“Glavna splitska luka mora biti nautička jer više je Split zaradio na promociji nego na vezanju brodova. Bio sam gradonačelnik, došao je ‘kralj bakalara’ i vezao je brod. Moramo izbaciti iz sebe da ne volimo bogataše, oni su nam potrebni”, nabrajao je Kerum u više od 45 minuta predstavljanja programa.

Splitu treba turizam koji ne živi samo do 15. kolovoza, kazao je, objašnjavajući da bi u prostoru Lore napravio proljetni i jesenski sajam.

Sramotno je, veli Kerum, da Split nema dovoljno staračkih domova, a obećao je napraviti i podmorski tunel između Zapadne i Istočne obale dug 550 metara.

U kvartu Kopilica bi gradio “Split 4”, a u Stinicama “Split 5” koji bi imao adrenalinski i zabavni akvapark.

“Ako pobijedim neću se svađati sa ženama na Pazaru ni s gostioničarima, ali sam spreman svađati se za velike intervencije. Ako me građani izaberu, Split će već sljedeće godine biti gradilište s 200 dizalica”, podvukao je uz tvrdnju kako bi novac za sve projekte namaknuo prodajom i najmom gradske imovine.

 

Komentari