NOVI POŠTENI I FINI HDZ Kuščević ne odustaje od političke karijere. Kandidat je za šefa HDZ-a u Nerežišćima

Goran Mehkek / CROPIX

Članovi Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u nedjelju, 22. studenoga, birat će nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija te HDZ-a Grada Zagreba.

Ukupno 209.271 članova stranke s pravom glasa će na ukupno 576 biračkih mjesta, od čega u Gradu Zagrebu njih 17, po načelu jedan član jedan glas, birati predsjednike i potpredsjednike općinskih i gradskih organizacija i organizacija HDZ-a gradskih četvrti, predsjednike i potpredsjednike Županijskih organizacija i zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a, općinske i gradske odbore i odbore gradskih četvrti te izaslanike za izborne skupštine Županijskih organizacija i Gradske organizacije HDZ-a Zagreba.

Unutarstranački izbori u HDZ-u koji su zbog epidemije prekinuti, nakon izbora Andreja Plenkovića za predsjednika stranke u proljeće, ovih dana se nastavljaju, a kao jedan od kandidata za stranačku dužnost na lokalnoj razini kandidirao se i bivši ministar Lovro Kuščević.

Kuščević, unatoč istrazi USKOK-a ne odustaje od političke karijere te se kandidirao za predsjednika HDZ-ove općinske organizacije Nerežišća. Zasad nije poznato kakvi su Kuščevićevi izgledi na izborima.



Plenkovićev vrli, novi HDZ

USKOK je u rujnu 2019. otvorio istragu protiv Kuščevića i još trojice osumnjičenika zbog sumnje da je kao općinski načelnik Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju povoljna POS-ova stana o čemu smo ranije izvještavali.

USKOK sumnja da je Kuščević inicirao izmjene prostornog plana od kojih je kasnije jedino on imao koristi. Procjenjuju da je nezakonitom prenamjenom štale u stambeni prostor na kraju povećao vrijednost vlastite nekretnine za još neutvrđeni iznos, svakako veći od 60.000 kuna.

Osim toga, USKOK sumnja da je Kuščević kao općinski načelnik s namjerom da svom šogoru Ivici Žuviću omogući kupnju POS-ova stana po povoljnijim uvjetima članovima Povjerenstva zatajio da već ima stan u Splitu te da stoga ne zadovoljava propisane uvjete.

Komentari