NOVI NEGATIVNI REKORDI KORONAVIRUSA: U Hrvatskoj je više od 55 tisuća oboljelih od COVID-a, najviše do sada

Foto: Daniel Kasap / POOL / HINA / CROPIX

U Hrvatskoj je više od 55 tisuća oboljelih od COVID-a, najviše do sada. I dalje imamo velik broj novozaraženih. Jučer ih je bilo više od osam i pol tisuća. Pozitivan je gotovo svaki drugi testirani. Riječ je samo o novim slučajevima zaraze potvrđenima PCR testovima. Stožer će današnje brojeve objaviti u 11 sati, a pristižu podaci iz županija.

Podaci po županijama

● U Sisačko-moslavačkoj županiji 327 je novozaraženih osoba

● U Međimurskoj županiji evidentirana su 222 nova slučaja zaraze koronavirusom



● U Varaždinskoj županiji zabilježeno je 376 novih slučajeva zaraze koronavirusom

● U Istarskoj županiji zabilježena su 184 nova slučaja bolesti COVID-a

● U Koprivničko-križevačkoj županiji 173 nova slučaja COVID-a

● U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 132 nova slučaja

● U Virovitičko-podravskoj županiji 66 novih slučajeva

● U Zagrebačkoj županiji zabilježeno je 653 nova slučaja COVID-a

Peti val epidemije za sada se ne prelijeva i na bolnice, osim na područjima na kojima je procijepljenost najmanja, zbog čega je trenutačno pod najvećim udarom splitska bolnica. U Splitsko-dalmatinskoj županiji pozitivno je više od 60 posto tesitranih. KBC Split pod golemim je pritiskom – liječe 200 COVID pacijenata, 45 najteže oboljelih diše s pomoću respiratora.

Za testiranje se pripremaju i ordinacije obiteljske medicine. Ministarstvo zdravstva poslalo im je upute, testovi stižu, a na ionako preopterećenim liječnicima sada je da osmisle kako će i kada testirati svoje pacijente.

Omikron se nezaustavljivo širi cijelim svijetom, dijelom i zbog toga što uspješno od zaraze zaobilazi postojeća cjepiva, koja i dalje ipak štite od težeg oblika COVID-a. Stoga, uz uvođenje strožih mjera, mnoge zemlje daljnju borbu s pandemijom temelje upravo na poticanju na cijepljenje. Njemačka, koja je na pragu odluke o uvođenju obveznog cijepljenja, posljednjih dana ruši rekorde u broju novozaraženih.

Komentari