Novi HDZ-ov saborski zastupnik živi u kući koja nije legalna

Patrik Macek/PIXSELL

Načelnik Rugvice i novi HDZ-ov saborski zastupnik Mato Čičak potvrdio je da kuća u kojoj trenutačno živi – nije legalna.

Tu je nekretninu Mato Čičak kupio 2017. godine i još uvijek je nije legalizirao, iako je zakonski rok za to bio 30. lipnja 2018. godine. Štoviše, u rujnu ove godine, 17 dana prije nego je postao zastupnik u Saboru, zbog toga mu je stigla i kazna, piše Telegram.

Kada ju je kupio, tvrdi, bila je rohbau, ali je imala uredno izdan akt za građenje iz 2009. godine.

“Kako je dozvola izdana na prizemlje i kat, prvo vrijeme sam planirao nastaviti s gradnjom kata. Kada sam odustao od te ideje pokrenuo sam postupak legalizacije postojećeg stanja. Sva davanja, komunalni i vodni doprinos plaćeni su za objekt za koji je ishođena dozvola, znači na obujam građevine koja ima prizemlje i kat, dok je za postojeće stanje izdano Rješenje o izvedenom stanju – legalizacija, nakon čije pravomoćnosti se može upisati i ucrtati građevina”, kaže Čičak.



Uz to, prema Geoportalu Državne geodetske uprave i Informacijskom sustavu prostornog uređenja (ISPU), vidljivo je da Čičak u katastar, uz kuću, nije upisao niti druga dva objekta koja se nalaze na susjednoj parceli, zbog čega je u još jednom potencijalnom prekršaju jer se sve promjene na čestici moraju javiti u nadležni katastarski ured najkasnije 90 dana od promjena, piše Telegram.

Podsjetimo, Mato Čičak je u Sabor došao kao zamjena za Dražena Barišića, koji je svoj mandat stavio u mirovanje i kojem je skinut imunitet zbog sumnji za upletenost u aferu vezanu uz Janaf i tvrtku Elektrocentar Petek.

Prošlog je tjedna otkriveno da je Čičak izmjenom prostornog plana koju je sam predložio pretvorio je svoja i očeva zemljišta iz livada u građevinske parcele.

Tek je došao u Sabor, a već ima problema s nekretninama: Evo kako je Mato Čičak livadu pretvorio u građevinsko zemljište

Komentari