Novi detalji u slučaju direktora APN-a: Javio se mladi bračni par koji se nadao istom stanu

screenshot/rtl

Nakon priče o sad već bivšem APN-ovom direktoru koji je kupio POS-ov stan, RTL-ova Potraga, koja je slučaj i otkrila, sada donosi nove detalje.

Došli su do ljudi koji su se nadali tom istom APN-ovom stanu i koji su, blago rečeno, šokirani otkrićem. Lucija i Šime Brkljača iz Zadra, koji su predali zahtjev za isti stan, komentirali su slučaj za RTL.

Šime je tog prvog dana koji je bio naveden u javnom pozivu u zagrebački ured APN-a stigao već u 8 ujutro. Uredno je donio svu dokumentaciju pa zajedno sa suprugom Lucijom krenuo maštati gdje će u POS-ovom stanu, jednom kad ga dobiju, stajati krevetić za dijete, kakva će biti kuhinja, kako će im izgledati život.

Tek su prošlog tjedna oni, ali i još jedan Zadranin koji se natjecao za taj isti stan, shvatili da su unaprijed bili otpisani. Jer iako su ispunili sve kriterije te iako su se nudila tri stana, na kraju se zapravo dodijelio samo jedan. Onom koji je bio prvi na listi. Sinu tadašnjeg zamjenika direktora APN-a Marku Žuniću.



“Ja sam bila izvan sebe, bila sam na radnome mjestu kad sam to vidjela, nisam znala što ću, kontaktirala sam njega, što ćemo, kako ćemo, tu cijelu noć nisam spavala i znali smo da s tim moramo ići van. Ovo ne smije proći prešućeno, ignorirano jer tko zna, ako se dogodilo nama, tko zna kakve se tu još malverzacije kriju”, rekla je za Potragu Lucija Brkljača.

“Otišao sam ocu i mi smo gledali prilog i prva stvar koju smo mi napravili kad je bila ona ključna izjava, prvo smo pukli oboje od smijeha, to je bila prva stvar, međutim, nakon te izjave su prikazali koji stan je u pitanju i moja faca je bila čuđenje, zaprepašten sam bio, i onda sam rekao ocu: Pa ovo je stan u koji sam ja trebao ući, koji sam ja trebao dobiti! I nakon toga sam se digao i odmah počeo zivkati”, kazao je Šime.

Kako su Žunići došli do stana

No kako su uopće Žunići došli do stana? Javni poziv za najam ovoga APN-ovog stana izašao je 13. studenog 2018. godine. Za najam s mogućnošću otkupa ponuđena su tri stana na adresama: Ive Mašine 3, 3a i 3b. Lucija i Šime, kao i Marko, tu su vidjeli priliku da dođu do nedostižnog krova nad glavom. Šime je sjeo na bus dan prije roka za predaju kako bi ujutro što ranije u APN-u u Zagrebu predao svu potrebnu dokumentaciju.

“Primio me jedan gospodin koji je samo rekao da sjednem, dao mi je potvrdu koju imam. U 8 sati i 25 minuta je on napisao sam kemijskom na papir, što mi je bilo malo kao ‘okeej, kemijskom??’, ali piše datum koji jest: 26.11. Nije bilo gužve jer rad sa strankama njima počinje od 9 do 14 sati, a ja sam tamo već došao u 8 pa dok sam pitao recepciju, dok su me primili, i to je bilo to”, rekao je Šime.

Upravo je prvenstvo predaje dokumentacije bilo kriterij za dobivanje stana. U razgovoru protekloga tjedna Krešimir Žunić, tada šef APN-a, rekao je da je njegov sin prvi predao dokumentaciju.

Sin bivšeg šefa APN-a Marko Žunić u trenutku kad dobiva sporni stan u Zadru ima prebivalište u Splitu. 1999. je godište i studira na prvoj godini fakulteta u Zagrebu, stoga se postavlja pitanje: kako je mogao donijeti potvrdu o stalnim primanjima u Zadru, u kojem ne živi ni danas? No u zahtjevu za najam stana navodi oca kao člana obitelji te prilaže njegove platne liste kao dokaz prihoda. O prihodima Marka Žunića kao najmoprimca – dokaza nema, piše RTL.

Komentari