Novi detalji obračuna u Kaštelima, Čabraja preživio najmanje 10 metaka. Evo koga policija sumnjiči za ubojstvo

Iz splitske PU danas potvrđeno da je BMW koji je koristio Jozo Čabraja (29) zapaljen te se provodi kriminalističko istraživanje. U požaru koji je izbio oko 2.15 uništena je BMW trojka kupe parkirana u Kaštel Lukšiću (oštećeno je i susjedno vozilo), što je jasna poruka Čabraji, koji je još uvijek u bolnici jer je noć prije doslovno izrešetan.

Palež BMW-a samo je nastavak sukoba u Kaštelima koji traju već godinama, a eskalirali su u nedjelju navečer u Kaštel Kambelovcu: likvidiran je Mario Boljat (36) zvani Pajkić, dok su Čabraja te Jakov Šimić Jale (33) završili u KBC-u Split. Dan kasnije uhićena su dvojica zbog sumnje da su sudjelovala u tučnjavi – M.Š. (35) te J.Š. (30), dok je treći osumnjičeni T.V. (40) zasad u bijegu. I on je osumnjičen zbog tučnjave, no pitanje je hoće li se u nastavku istrage cijelog slučaja pojaviti još netko jer BMW se nije sam zapalio. Također, Šimić je kazneno prijavljen zbog teškog ubojstva Pajkića “iz bezobzirne osvete ili mržnje” te pokušaja ubojstva Čabraje, no još nema prijavljenih za metak koji je završio u Šimićevoj nozi, blizu abdomena.

Sukob počeo na plaži

Prema dosadašnjoj rekonstrukciji slučaja koji je šokirao Kaštelane, cijeli sukob je započeo na obližnjoj plaži. Došlo je do tučnjave između Čabraje i Boljata (navodno je s njima bio barem još jedan muškarac jer očevici govore o ukupno osam osoba) na jednoj strani te Šimića i trojice osumnjičenih za sudjelovanje u tučnjavi na drugoj strani. U fizičkom obračunu netko je po glavi dobro udario Boljata, inače boksača koji je unatoč starim ozljedama i hendikepu s nogom bio dosta uspješan u tom sportu.

Presudila su mu tri metka koja su ga pogodila u leđa – iako je nosio pancirku, ona je tijekom naguravanja popustila tako da su ga meci pogodili u srce i pluća usmrtivši ga na mjestu. Čabraja je pogođen “kišom” metaka, preživio je ranjavanje najmanje desetak pogodaka, piše Dalmacija Danas. No na mjestu zločina koje se proteže na nekoliko stotina metara nije pronađeno nikakvo oružje, ali je nađeno najmanje 20-ak čahura. Tijekom utorka pred tužiteljstvom će se ispitati dvojicu osumnjičenih za sudjelovanje u tučnjavi pa možda njihovi iskazi razjasne neke detalje obračuna.



Dio zločinačke organizacije Željka Rajića

Čabraju su prošle godine pokušali namamiti u zasjedu pripadnici kriminalne skupine Željka Rajića, koji upravo ovih dana u zatvoru na Bilicama čekaju pravomoćnost optužnice. Nisu uspjeli, pogođen je u “prsni koš s vanjske strane lijeve lopatice” te su mu okrznuta leđa s lijeve strane, kako se kasnije utvrdilo. Sam se dovezao do Hitne pomoći u Kaštelima. Nešto ranije je također bio ranjen, no tvrdio je da se sam ozlijedio “čisteći pištolj”, koji nikad nije predao vlastima.

Čabraji je upravo u tijeku drugo suđenje zbog ubojstva tada 21-godišnjeg Marina Matijaša još 2014. godine u Kaštel Novom. U prvom postupku je osuđen na 13 godina zatvora, no Vrhovni sud je ukinuo tu presudu. Kako je u međuvremenu proveo maksimalno vrijeme koje može provesti iza rešetaka do pravomoćne presude, Čabraja je po sili zakona pušten na slobodu. Inače, kao dio zločinačke organizacije Željka Rajića iza rešetaka se nalazi Duje Pivčević, mladić koji je te večeri u lipnju 2014. godine bio u ekipi s pokojnim Matijašom.

Mario Boljat je, pak, prije deset godina preživio pokušaj ubojstva kod groblja u Kaštel Štafiliću. Također je namamljen pozivom, da bi ga s pet metaka pogodio, kako se kasnije utvrdilo, Boris Pajić, državljanin BiH. Zbog toga je osuđen na dvije godine zatvora, prenosi Index.

Komentari