NOVI DETALJI Kamere snimile tužiteljičina muža kako u podrum odnosi torbe s novcem; Još jedan okrivljenik u aferi Janaf ima bračnog druga u pravosuđu

Dragan Kovačević/ Igor Kralj/PIXSELL

Zamjenica zagrebačkoga županijskog državnog odvjetnika Mirela Alerić Puklin, čiji je suprug Goran Puklin osumnjičen da je sakrio 4,5 milijuna kuna uhićenom direktoru Janafa Draganu Kovačeviću, sama je zatražila svoje razrješenje.

Međutim, tvrdi da novac doista nije Kovačevićev, kako to sumnja USKOK, nego njezina supruga. Isto tvrde i njezin suprug i sam Kovačević, koji su u ovom najnovijem proširenju istrage osumnjičenici.

Mirela Alerić Puklin je jučer medijima odaslala priopćenje u kojem je navela da je sama zatražila razrješenje, ali učinila je to, kako kaže, isključivo radi zaštite osobnih i obiteljskih prilika te primarno radi interesa njezine malodobne djece, ali i ugleda Državnog odvjetništva kao institucije koja ju je profesionalno odgojila i u kojoj je provela dosadašnji radni vijek.

Odvjetnici tvrde kako je novac Puklinov

Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, iz ureda koji zastupa Gorana Puklina, jučer je, pak, jasno rekao da je prema njegovim saznanjima pronađeni novac Puklinov, a ne Kovačevićev. I dok USKOK tvrdi kako će dokazati da je Puklin skrivao Kovačevićev novac, Puklin to poriče.



Međutim, na ispitivanju pred tužiteljima, osim što je porekao da je skrivao Kovačevićev novac i izjavio da je riječ o novcu koji je stekao nasljedstvom od bogatih bliskih rođaka i prodajom udjela u tajnom.

Međutim, nije računao da ga je, osim tajne policijske pratnje, snimila i nadzorna kamera u liftu. Snimka s te kamere Gorana Puklina kako u više navrata dolazi i odlazi i spušta se u podrum s dvjema crnim torbama i plavom ukrasnom vrećicom, ali i vraća se bez njih bit će krunski dokaz tužiteljstva da je Puklin u torbama nosio Kovačevićev, a ne vlastiti novac.

Kako Jutarnji list doznaje, tijekom pretrage stana koji glasi na Kovčevićevu suprugu na Novoj cesti 83 istražitelji su u ponedjeljak navečer također pretraživali podrumske prostorije, ali ništa nisu pronašli, kao ni u stanu na trećem katu, površine stotinjak četvornih metara, koji trenutačno nije bio korišten, a prije je bio iznajmljivan.

S obzirom na cijeli razvoj situacije u aferi Janaf u koju je upao i spomenuti suprug zagrebačke tužiteljice, zanimljivo je napomenuti da još jedan okrivljenik u ovom predmetu ima bračnog druga u pravosuđu, odnosno sudstvu.

Riječ je o okrivljenom Vladi Zoriću, direktoru Sektora sigurnosti i zaštite u Janafu, čija je supruga Ivana Zorić sutkinja Općinskoga građanskog suda u Zagrebu. Ona je prije nekoliko godina upućena na rad na Vrhovni sud RH. Vlado Zorić zet je prijašnjeg izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačića, piše Jutarnji list

Komentari