NOVI CROBAROMETAR Mjesec dana do izbora, a predsjednici se topi potpora

ilustracija, screenshot/dnevnik.hr

tanje rejtinga političara u listopadu donosi redoviti Crobarometar, istraživanje agencije IPSOS koje objavljuje Dnevnik Nove TV.

Predsjednica u posljednjih 30 dana ulazi s najmanjom potporom za svoj rad. Njezin rad ne odobrava 55 posto građana, a odobrava njih 37 posto. Ne zna 9 posto.

Tko su najpopularniji, a tko najnepopularniji političari?

Kolinda Grabar-Kitarović, iako sa sve manjom potporom za svoj rad, i dalje je prva na listi popularnih političara, ali i tu gubi potporu. Pozitivan dojam o njoj ima 48 posto ispitanika, a njih 43 posto negativan dojam. Ona je u izbornoj godini, u kojoj je izgubila 14 postotnih poena.

Mislav Kolakušić, uz nekoliko javnih nastupa trenutačno ima potporu ili pozitivan dojam među 33 posto građana, a njih 31 posto misli suprotno.

Andrej Plenković, kao i Predsjednica, blago gubi osobni rejting i o njemu pozitivan dojam ima 33 posto građana, a 56 posto misli negativno o premijeru.

Božo Petrov također topi osobni rejting i trenutačno može računati na 32 posto građana koji ga ocjenjuju pozitivno, a njih 47 posto negativno.

Milan Bandić je gubitnik mjeseca s trenutačnom potporom od 29 posto, a negativno ga ocjenjuje 59 posto.

Davor Bernardić još je jedan od političara koji su gubitnici mjeseca s potporom od 26 posto, a negativnim ga ocjenjuje 52 posto.

Tko je najpopularniji kod birača HDZ-a, SDP-a i Kolakušića?

Kod HDZ-ovih birača najpopularnija je Predsjednica, koja uživa potporu 89 posto birača te stranke. Među HDZ-ovim biračima Andrej Plenković ima potporu od 85 posto, a treći je na listi Milan Bandić s potporom od 52 posto.

Kod SDP-ovih birača na prvom mjestu je Davor Bernardić s potporom od 59 posto, slijedi Anka Mrak Taritaš s potporom od 56 posto te na kraju Mirando Mrsić s 52 posto.

Kod liste Mislava Kolakušića naravno najpozitivniji političar je ujedno i njezin nositelj s 89 posto, potom je tu Dalija Orešković s 55 posto i na trećem mjestu Božo Petrov s 51 posto, piše Dnevnik.hr.

Komentari