Nove informacije o atentatu na Ivu Pukanića: Otkriveno tko naručitelj?

U novom broju tjednik Nacional otkriva kako posjeduje snimku telefonskog razgovora u kojoj Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam navodno otkriva da je u ubojstvo Ive Pukanića umiješan crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

Radi se o snimci telefonskog razgovora Sretena Jocića u kojem on kaže da je 12 godina u zatvoru, ali da je mogao biti slobodan čovjek.

“Ja sam Joca Amsterdam. Prošlih 12 godina sam u zatvoru. Mogao sam da namjestim predsjednika Crne Gore. Nudili su mi da idem živjeti u Kostariku, ja to nisam uradio, ovdje sam gdje jesam. Neću da me se moji unuci i djeca stide živog. Bolje da se ponose sa mnom mrtvim”, rekao je u tom razgovoru.

Oslobođen optužbi

Snimka je došla do policije u Tuzli u BiH, a nakon toga u Hrvatsku jer je osoba koja je razgovor snimila Jocića prijavila zbog prijetnji.



Ove godine je 12 godina od smrti Ive Pukanića i Nike Franjića, koji su ubijeni 23. listopada 2008. godine na parkiralištu u dvorištu zgrada na uglu Palmotićeve i Stare Vlaške u Zagrebu kada je eksplodirao motocikl ostavljen kraj automobila, piše Nacional.

Zbog ovog atentata uhićeni su i na zatvor osuđeni Slobodan Đurović, Robert Matanić, Željko Milovanović, Bojan Gudurić, Luka Matanić i Amir Mafalani. Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, oslobođen je optužbi da je organizirao ubojstvo.

Komentari