NOVE INFORMACIJE U 17 županija nema novozaraženih, u Splitu preminula žena

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Prema jučerašnjim podacima, u Hrvatskoj je potvrđeno osam novih slučajeva zaraze te je ukupno oboljela 2221 osoba. Ukupno je ozdravilo 1850 ljudi, a preminulo je njih 94.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak epidemiološku situaciju u Hrvatskoj ocijenio je jako dobrom te rekao kako trenutačno nema indicija da ćemo se vraćati na stare mjere. Pristižu nove informacije lokalnih stožera civilne zaštite, javlja Dnevnik.hr.

Istarska županija

Stožer civilne zaštite Istarske županije izvijestio je da je na tom području u posljednja 24 sata testiran 71 uzorak i svi su negativni na koronavirus. Čekaju se rezultati za još 16 uzoraka brisa.

Virovitičko-podravska županija

Na području Virovitičko-podravske županije 13. dan zaredom nema novozaraženih osoba, priopćio je Stožer civilne zaštite te županije.



Od početka pandemije na području županije devet je osoba zaraženo koronavirusom, od čega se petero oporavilo, troje je još zaraženo, a jedan je muškarac preminuo.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. U posljednja 24 sata testirana je 61 osoba, a dosad je stiglo 40 nalaza i svi su negativni. Tijekom dana bit će testirano još 30-ak osoba.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je bez novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je već 30. dan zaredom da nema novooboljelih, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je Stožer Zadarske županije. Tijekom četvrtka testiranasu 34 uzorka, a od početka epidemije 2310 uzoraka.

Zagrebačka županija

U Zagrebačkoj županiji već sedamnaesti dan za redom nema novooboljelih. Od jučer je jedna osoba izliječena.

Šibensko-kninska županija

Nema novooboljelih osoba od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije. Županijski Stožer civilne zaštite je izvijestio da su, nakon pozitivnog nalaza jedne štićenice šibenskog doma za starije i nemoćne osobe ”Cvjetni dom” od prije dva dana, svi dosad testirani štićenici i osoblje negativni. Testiranja se rade i dalje, a u subotu se očekuju rezultati još 90 brisova.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 160 obrađenih testova s tog područja danas nema novooboljelih osoba. Od 160 obrađenih testova 28 uzoraka je sa otoka Brača. Prema izvješću KBC-a Split preminula je ženska osoba stara 97 godina, korisnica doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj. Osoba je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na COVID-19.

Osječko-baranjska županija

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite na konferenciji za medije. Testirana su ukupno 162 uzorka, a zasad je pozitivna 131 osoba i ozdravilo je 105 ljudi.

Grad Zagreb

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite na konferenciji za medije. Testirana su ukupno 162 uzorka, a zasad je pozitivna 131 osoba i ozdravilo je 105 ljudi.

Brodsko-posavska županija

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije objavio je da u toj županiji nema novooboljelih osoba. U karanteni se nalazi još samo jedna osoba koja će u subotu napustiti karantenski objekt, a isti će se zatim pripremiti prihvat i samoizolaciju 20-ak radnika ĐĐ Montaže čiji se dolazak iz Švedske očekuje slijedeći tjedan.

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer. Ozdravile su još tri osobe, jedna iz Metkovića te dvije iz Centra za rehabilitraju Josipovac u Župi dubrovačkoj.

Požeško-slavonska županija

Novooboljelih od koronavirusa nema u Požeško-slavonskoj županiji. Stožer civilne zaštite izvijestio je da je u toj županiji aktivno pet slučajeva zaraze, a svi se oboljeli nalaze u kućnoj samoizolaciji.

Primorsko-goranska županija

Na području Primorsko-goranske županije ozdravila je još jedna osoba, a nema novih slučajeva zaraze, objavio je županijski Stožer. Aktivno je još 16 slučajeva zaraze, a dosad je 55 osoba ozdravilo.

Vukovarsko-srijemska županija

Vukovarsko-srijemska županija i dalje je korona free. Ta županija već 17. dan nema novooboljelih osoba, a ukupno je dosad zaraženo 40 osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba, a još je aktivno četvero oboljelih, priopćio je Stožer civilne zaštite.

Koprivničko-križavačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je da nema novooboljelih području županije. Od početka epidemije zabilježeno je ukupno 88 slučajeva oboljenja. Iz Stožera ističu i da je stanje u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica stabilno te da je svih 59 testiranih uzoraka zaposlenika Doma negativno.

Komentari