Novak Đoković kupio tvrtku koja razvija lijek protiv koronavirusa

Novak Đoković kupio je 80 posto udjela u danskoj kompaniji QuantBioRes, koja razvija terapiju protiv covida-19, potvrdio je generalni direktor kompanije Ivan Lončarević za Reuters.
Prema podacima danskog gospodarskog registra, Jelena i Novak Đoković stvarni su vlasnici danske kompanije od 3. srpnja 2020. godine. Jelenin udio u vlasništvu je 39.2 posto, a Novakov 40.8 posto.

Direktor firme Ivan Lončarević rekao je da je investicija ostvarena u srpnju 2020. godine, ali je odbio reći kolika je bila njena vrijednost, piše Reuters. QuantBioRes zapošljava 11 znanstvenika u Danskoj, Australiji i Sloveniji, a primarni cilj joj je razvijanje lijeka protiv covida, a ne cjepiva, kazao je Lončarević.

Kompanija razvija peptid koji sprječava da koronavirus zarazi ljudske stanice i očekuje da će započeti klinička testiranja u Velikoj Britaniji ovog ljeta, rekao je Lončarević.

Đokovićev glasnogovornik nije odgovorio na molbu za komentar, javlja Reuters. Podsjetimo, Đoković nije cijepljen protiv covida, a ovih je dana deportiran iz Australije te ne može nastupiti na Australian Openu



 

Komentari