Nova sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća: Raspravljat će se o Nacrtu prijedloga zakona o strancima

GSV

U četvrtak, 10. rujna 2020. s početkom u 13 sati, održat će se 227. tematska sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Na sjednici će se, između ostaloga, imenovati dopredsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća sa strane Vlade RH te će se raspravljati o Nacrtu prijedloga zakona o strancima.

Podsjetimo, Vlada je na sjednici u kolovozu imenovala svoje predstavnike u Gospodarsko-socijalnom vijeću, a to su: dr. sc. Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar financija, Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja, Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave, Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja te Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Na prošloj sjednici u svibnju, GSV je razmatralo utjecaj koronavirusa na gospodarstvo i daljnje mjere za revitalizaciju gospodarstva i za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom.



Djelatnost GSV-a temelji se na ideji trostrane suradnje Vlade RH, sindikata i udruga poslodavaca, na rješavanju gospodarskih i socijalnih pitanja i problema.

Komentari