Nova ekstremistička provokacija u sklopu Rijeka EPK, dijelit će se ‘manifest komunističke partije ujedinjenog građanstva Rijeke’

Marx u Chemnitz-u/Rijeka2020

Na stranicama projekta Rijeka2020, Europska prijestolnica kulture, najavljen je događaj pod nazivom “Zajednički Manifest komunističke partije ujedinjenog građanstva Rijeke”, autora Nemanje Cvijanovića. Organizatori objavljuju da će se na taj način obilježiti Praznik rada 1. svibnja 2020. na Titovu trgu u Rijeci.

Tko je umjetnik koji planira postaviti petokraku na vrh Riječkog nebodera?!

Radi se o projektu u kojem bi građani Grada Rijeke trebali složiti vlastiti “revolucionarni manifest”, koristeći se otisnutim slovima Manifesta komunističke partije.



“Zadaća je programa potaknuti svijest lokalne zajednice o osnovnim radničkim pravima i klasnim odnosima u društvu, kao i strategijama otpora i borbe za radnička prava aktivnim sudjelovanjem u razvoju mreže osviještenoga građanstva koje će predstavljati svoje stavove i braniti svoja prava u fizičkom i virtualnom, javnom i medijskom prostoru koristeći se otisnutim pojedinačnim slovima teksta Komunističkog manifesta koji je pretvoren u tisuće autentičnih umjetničkih djela za građanstvo Rijeke”, objavljuje organizator.

Udarnik Vojko i pukovnik Nemanja u obrani Tita, petokrake i Jugo-Joge

“S pretpostavkom da će svaki građanin i svaka građanka Rijeke posjedovati po jedno slovo Zajedničkog Manifesta komunističke partije ujedinjenog građanstva Rijeke, namjera nam je svakoga sljedećeg 1. svibnja pozvati Riječanke i Riječane na ujedinjenje u proslavi Praznika rada čitanjem, slaganjem i redistribuiranjem naše zajedničke revolucionarne knjige”, objavljuje organizator.

Autor projekta je Nemanja Cvijanović, a autor dizajna projekta je Mario Aničić. U realizaciji performativnog dijela projekta sudjeluje volonterski tim Rijeke 2020 i građanstvo Rijeke.

Podsjetimo, Nemanja Cvijanović će za projekt Europska prijestolnica kulture izvesti i rad “Spomenik crvenoj Rijeci – samoobrambeni spomenik”.

Mi u Hrvatskoj moramo se odrediti jasno i nedvojbeno prema svim totalitarnim ideologijama i režimima, desnima i lijevima

 

Komentari