NOVA AFERA BIVŠEG MINISTRA Kujundžićevu načelniku za javne nabave isplaćena nezakonita stipendija

Boris Kovacev / CROPIX

Načelnik sektora javne nabave Ministarstva zdravstva, ekonomist Saša Miroslavić i smijenjeni ministar zdravstva Milan Kujundžić 21. prosinca 2018. potpisali su Ugovor o stručnom usavršavanju, na osnovu kojega je Miroslaviću plaćeno školovanje u iznosu od 41.850 kuna, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

Riječ je o još jednoj spornoj isplati koju je detektirao Državni ured za reviziju, a tiče se bivšeg ministra koji je u zadnje vrijeme pod povećalom javnosti ali i istražnih institucija. Sporna isplata za školarinu dvostruko je veća nego što je trebala biti. Točnije, troškove obrazovanja iznad 20 tisuća kuna trebao bi po zakonu snositi sam zaposlenik, navodi dnevnik.

Podsjećaju da USKOK, policija i DORH već neko vrijeme rade izvide vezano za Kujundžićeve nekretnine, odnosno način njihovih stjecanja, ali i provjeravaju KB Dubrava, gdje je bio ravnatelj u dva mandata, gdje se na kraju i vratio nakon što je smijenjen. Tamo, pak, kako se neslužbeno doznaje provjeravaju ugovore s određenim tvrtkama i poslove javne nabave.

Godinu ranije Ministarstvo se obvezalo Miroslaviću, koji vodi javnu nabavu u Ministarstvu, platiti troškove poslijediplomskog studija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a on da će vratiti cjelokupan iznos ako samovoljno prekine ili ne završi doškolovanje u propisanom roku.



Miroslavić je zaposlenik Ministarstva zdravstva od studenoga 2017. godine, dok je pet godina prije toga proveo u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje.

Sugovornici Jutarnjeg lista, koji su željeli ostati anonimni, tvrde da je Miroslavić u Ministarstvo na mjesto šefa nabave došao preko poznanstva s bivšim ministrom Kujundžićem, točnije preko Kujundžićeve dugogodišnje suradnice i suosnivačice propale stranke Hrvatska zora, Edite Burčul.

Komentari