Nogalo tvrdi: Srebrnjak pretvara apartmane za bolesnu djecu i njihove roditelje u kancelarije za birokrate

Bruno Konjevic / CROPIX

Bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak, Boro Nogalo, tvrdi da bolnica ukida apartmane predviđene djeci koja se u bolnici liječe te njihove roditelje.

Tvrdi da ih se pretvara u kancelarije u kojima sjedi nedavno zaposleno administrativno osoblje.

“Proteklih tjedana je, prema mojim informacijama, zaposleno desetak ljudi u administraciji, dok se natječaji za liječnike poništavaju i nikoga se ne zapošljava. U Srebrnjaku imamo već dva pravnika, čemu služi zapošljavanje još jednog pravnog savjetnika?”, rekao je Nogalo za Index.

“Mi smo imali 12 apartmana, oni su jako važni za liječenje djece jer je djetetu mnogo lakše proći proces liječenja ako su uz njega stalno roditelji. A lakše je i nama liječnicima. Sada je broj apartmana smanjen na 5-6, ostali su pretvoreni u kancelarije, a plašim se da će se smanjenje broja apartmana za obitelji djece nastaviti”, objasnio je.



‘Ne mogu prijeći preko toga što rade djeci’

Rekao je kako se tako uništava odnos liječnika i pacijenata.

“Zato i govorim o tome javno, pokušavam zaustaviti da se tako nastavi. Ne mogu kao liječnik i kao čovjek prijeći preko toga što rade djeci. Ja sam svoju moralnu zadovoljštinu nedavno dobio na sudu, koji je presudio da me se mora vratiti na radno mjesto, ali što će biti s djecom?”, pita se Nogalo.

“Ne želim da dijete premijera ili moje dijete ima bolje uvjete od djeteta iz siromašne obitelji”, istaknuo je.

Index je poslao službeni upit bolnici nakon nekoliko neuspješnih pokušaja dobivanja odgovora.

Komentari