Nogalo: Kome odgovara ovakva situacija da se jedna mala, uspješna bolnica devastira

Smijenjeni ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo poručio je u nedjelju u emisiji HTV-a “Nedjeljom u 2” kako nalaz inspekcije Ministarstva zdravstva, prema kojem nisu utvrđene nezakonitosti u radu te ustanove, pokazuje koliko je apsurdna situacija oko optužbi iz zagrebačke Gradske uprave.

Inspekcija Ministarstva zdravstva obavila je, prema pisanju medija, 19. i 20. prosinca 2019. nadzor u Dječjoj bolnici Srebrnjak te nije utvrdila nezakonitosti u radu te ustanove, uključujući i nezakonito zapošljavanje, nadriliječništvo te obavljanje djelatnosti za koje bolnica nije imala odobrenje Ministarstva zdravstva.

“Cijela priča je apsurdna, to je teatar apsurda. Jedina mjerodavna inspekcija je Ministarstva zdravstva i HZZO-a i ako ona kaže da je sve u redu, zašto takav mjerodavan dokument ne izlazi u javnost. Kome odgovara ovakva situacija da se jedna mala, uspješna bolnica, iza koje je cijeli tim koji radi na projektima, devastira”, pitao se Nogalo.

Kaže kako mu je cilj, unatoč tužbama koje namjerava podnijeti zbog nezakonite smjene, da se nastavi projekt Centra za translaciju za koji je bolnica dobila 432 milijuna kuna iz EU fondova.



Imam premijerovu potporu

“Želio bih da se projekt nastavi i mogu reći da smo imali dobar kontakt s premijerom Plenkovićem. On zna što su europski projekti, on nam je jako puno pomogao”, kazao je Nogalo dodavši kako se s premijerom čuo u posljednjih mjesec dana tri puta i ima njegovu potporu.

Govoreći o 20-godišnjoj suradnji sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem rekao je kako je on imenovan na čelo bolnice 1997., prije dolaska Bandića te da dosad nije bilo problema u njihovoj suradnji.

“Pustili su me da radim, vidjeli su da radim dobro, da bolnica ima puno pacijenata, da je relativno popularna. Svi natječaji za ravnatelja bili su takvi da se nitko drugi nije javljao. Gledao je na to blagonaklono, nikad mi nije posebno pomagao. Išli smo paralelno, ja svojim on svojim putem. Međutim, kad smo potpisali ugovor na 60 milijuna eura, kad smo stekli vlasništvo nad Brestovcem, kad je počela priča s bolnicom u Blatu, postali smo interesantni i počelo je sve ovo””, rekao je Nogalo.

Nogalo je kazao i kako nalaz inspekcije demantira tvrdnje o upitnim rezultatima poslovanja, obavljanju postupaka za koje bolnica nema odobrenje Ministarstva zdravstva te o protuzakonitim zapošljavanjima, kako je to ustvrdila predsjednica Upravnog vijeća Srebrnjaka Ana Stavljenić Rukavina.

Komentari