NJIMA JE TAKO DOBRO DA IM VRIJEME LETI Građanima Svete Nedelje lokalni SDP čestitao Uskrs po Julijanskom kalendaru

Izgleda kako građanima Svete Nedelje toliko dobro ide da im vrijeme leti kad su već u svibnju dok mi još kaskamo na početku travnja. Barem ako je vjerovati čestitci svetonedeljskog SDP-a. 

Naime, povodom najvećeg kršćanskog blagdana sve političke stranke i njihove lokalne organizacije pridružile su se svojim stranačkim vodstvima i državnim čelnicima u čestitanju blagdana.

No, barem zasad, nitko to nije  napravio poput lokalne organizacije SDP-a iz Svete Nedelje koja je Uskrs čestitala onima koji ga slave po Julijanskom kalendaru.

“Blagdan Uskrsa uči nas kako, unatoč svim nevoljama i problemima, postoje nada i rješenja da nakon svega dolaze bolji dani”, započeli su svetonedeljski SDP-ovci svoju čestitku.



“Neka nam značaj ovog najvećeg kršćanskog blagdana bude poticaj na bolju suradnju i međusobno razumijevanje”, pišu dalje iz SDP-a, a zatim su svim sugrađanima, koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru, uputili iskrene čestitke uz želje da ga provedu radosno i mirno u krugu svojih najbližih!

Podsjećamo, Julijanski kalendar danas upotrebljavaju pravoslavne crkve u utvrđivanju datuma najvažnijih kršćanskih blagdana, a u cijelom svijetu prestao se koristiti još u 16. stoljeću.

Ove godine Uskrs po Julijanskom kalendaru slavit će se 2. svibnja.

SDP-ovci su svoju grešku nakon upozorenja pratitelja ispravili, a potom i izbrisali, no glavni ‘hakerski’ alat,  screenshot, uspio ju je zabilježiti.

 

 

Komentari