Nižu se reakcije na transparent navijača, navodno se radi o prosvjednoj akciji koja je otišla predaleko

U petak ujutro na Twitteru je osvanula objava Srpskog narodnog vijeća, a na kojoj se vide navijači s transparentom, bakljama, rekvizitima i natpisima HOS-a.

Ti isti navijači drže natpis “Je**t ćemo srpske žene i djecu” dok je slovo “u” pretvoreno u ustaško. Evo o čemu se radi.

Naime, na fotografiji su pripadnici Dinamove navijačke skupine Bad Blue Boys, a reakcija je to na nedavna događanja u Vukovaru. Tada su “boysi” pretukli dvojicu mladića srpske nacionalnosti.

Srđan Kolar, vukovarski gradski vijećnik SDSS-a, tada je izjavio da je mladić koji je ozlijeđen već bio meta napada navijačke skupine BBB ispred vukovarskog kafića, i to prije nekoliko mjeseci.



”Navijači iz Zagreba čiji je kombi pronađen došli su u Vukovar taj dan, navodno, zbog sprovoda jednog branitelja. Bili su u društvu navijača iz Vukovara koji su očigledno prepoznali te momke. Istraga će utvrditi što se dogodilo, ali po onome što znamo više osoba je izvršilo napad. Stariji je uspio pobjeći, mlađi nije”, govori Kolar.

No, izvor iz navijačke skupine rekao za Dnevno da je to reakcija na probleme koji se u Vukovaru događaju, a kojih je posljedica bilo ozljeđivanje dvojice Srba.

“U Vukovaru se dečki koji su pretučeni ljudi koji se šeću po gradu s pištoljima. Oni su apologeti četništva, to su neki Delije koji maltretiraju sve oko sebe a skrivaju se iza ugroženosti srpske nacionalne manjine. Žitelji grada godinama upozoravaju na te probleme, na to da se bivši Četnici šeću slobodno po gradu, da njihovi potomci nesmetano landraju okolo s oružjem i šire četničku ideologiju”, rekao je naš izvor i dodao kako je problem što ih se štiti.

Navodno se zbog toga što se događa u Vukovaru, navijači odlučili raditi svojevrsne prosvjede po gradskim kvartovima. Čini se da je jedan od takvih prosvjeda otišao u potpuno krivom smjeru, piše Dnevno.hr.

Na Facebooku pak pljušte reakcije osuda tog čina pojedinaca sa slike koje dolaze iz navijačkih krugova.

Thomas Bauer, nekadašnji vođa BBB-a, na Facebooku je žestoko osudio čin bivših navijačkih kolega.

“J**banje srpskih žena i djece, bolesna je, antikršćanska i antihrvatska poruka koja sramoti časnu ratnu pobjedu. Koji vam je k***c ljudi?”, napisao je Bauer

Osim toga, Bauer je podijelio i poruku isprike BBB Kustošije koji su naveli kako je to ispad pojedinaca te da im je žao.

“Poruka je za svaku osudu i izgovora nema”, između ostalog su napisali.

 

Komentari