Nizozemska i Ekvador podijelili bodove u izjednačenoj utakmici

Screenshot: Twitter

Treća utakmica dana na Svjetskom prvenstvu u Katru donijela nam je susret drugi susret Grupe A, u kojoj su igrali Nizozemska i Ekvador bez pobjednika 1:1.

Golove su zabili igrači koji su bili precizni i na otvaranju turnira. Nizozemce je u vodstvo doveo Cody Gakpo, a za Ekvador je bio precizan Enner Valencia. U posljednjem kolu, u kojem Nizozemska igra s Katarom, a Ekvador sa Senegalom, dobit ćemo pobjednike ove skupine.

Gakpo nastavio sjajnu formu
Već u šestoj minuti Gakpo je zabio golčinu, svoj drugi gol na turniru. Davy Klaasen je pokupio jedan odbijanac i dao loptu lijevo za Gakpa, on se namjestio na slabiju lijevu nogu i topovskim udarcem s petnaestak metara probio ekvadorskog golmana.

Krilni napadač PSV-a je ove sezone u brutalnoj formi za klub i reprezentaciju. Namjestio je 18, a zabio 16 golova, odnosno imao je 34 doprinosa za gol u samo 28 nastupa. Međutim, Ekvadorci se unatoč rezultatskom zaostatku nisu predavali.



U 32. minuti Valencia se driblingom oslobodio Denzela Dumfriesa i opalio prema donjem kutu gola, ali sjajno mu je obranio nizozemski golman Andries Noppert. U posljednjim sekundama nadoknade prvog dijela Ekvadorci su počeli slaviti.

Mislili su da su izjednačili, ali gol je poništen zbog zaleđa. Nakon kornera Pervis Estupinan je žestoko opalio s dvadesetak metara iskosa, ali njegov suigrač koji je bio u zaleđu spriječio je nizozemskog golmana da pravilno reagira na prizemni šut.

Drugo poluvrijeme je donijelo je bolju igru Ekvadora, koji je bolju igru nagradio golom trenutno najboljeg strijelca turnira valencije za 1:1 u 49. minuti, a iako je bilo šansi na obje strane rezultat se više nije mijenjao.

Nakon dva kola skupinu A predvode Nizozemska i Ekvador s četiri boda, Senegal je na tri boda, a Katar je ispao s natjecanja.

U zadnjem kolu sastaju se Senegal – Ekvador i Nozozemska – Katar, a dalje mogu tri reprezentacije.

Komentari