Nizozemci pokrenuli peticiju da se Hrvatsku skine s narančaste liste

Ilustracija

Nizozemci se ne mire s odlukom njihovih vlasti da se Hrvatsku svrsta među zemlje s narančaste liste. Prema toj odluci od utorka svim se nizozemskim turistima nakon povratka iz Hrvatske preporuča samoizolacija.

Iako se radi o preporuci, a ne i o obavezi, dio gostiju iz Nizozemske to je pokolebalo i neki otkazuju dolazak. Drugi su se aktivirali i na ovu šokantnu vijest, budući na narančastoj listi nema nekih zemalja s lošijom epidemiološkom slikom nego je hrvatska, pokrenuli peticiju da se Hrvatsku skine s te liste. Jučer poslijepodne je bilo nešto više od 1.600 potpisa, a jutros već 4.522.

Činjenica da su peticiju pokrenuli sami Nizozemci, gosti koji su već bili ili planiraju u Hrvatsku zasigurno je dodatni argument.  Peticiju je pokrenula skupina gostiju iz Nizozemske koji su trenutno na odmoru u Istri s grupom gostiju koja uskoro treba doći u Hrvatsku.

“Naši gosti su bili šokirani takvom odlukom Vlade, jer su kod nas i vide da je sve u redu. Peticiju potpisujemo i mi, jer smo solidarni s našim gostima i želimo da dođu. Ovog vikenda bi navodno većina Nizozemaca trebala krenuti na odmor, buking za našu zemlju je jako dobar, u Istri su NIzozemci čak četvrti po brojnosti i šteta bi bilo da se to sve sad pokvari”, kaže turistički radnik Nedo Pinezić.



Situaciju s Nizozemskom komentirao je i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić sa sastanka u Zadru.

“Vjerujem da će se situacija uskoro promijeniti pošto se svakih 14 dana ta lista ažurira, a broj zaraženih u našoj zemlji je u opadanju. Vjerujem i da ćemo se u dobroj komunikaciji i epidemiološkoj situaciji ponovno vratiti na zelenu listu”, kaže Staničić, prenosi Večernji list.

Komentari