NIZOZEMAC POKUŠAO PROBITI POLICIJSKU BLOKADU U kombi vozilu prevozio strance različitih državljanstava

Zeljko Hajdinjak / CROPIX/ilustracija

Vukovarsko-srijemska policija u petak navečer je na postavljenoj blokadi kod Vukovara zaustavila i uhitila 18-godišnjeg državljanina Nizozemske koji je u kombi vozilu njemačkih registracijskih oznaka krijumčario strance koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Iz PU vukovarsko-srijemske u subotu su izvjestili kako se nizozemski državljanin prethodno 22,40 sati u Sotinu nedaleko od Vukovara nije zaustavio na znakove zaustavljanja policijskih službenika već se, nakon što je udario i oštetio policijsko vozilo, uputio prema Vukovaru. Tu, na policijskoj blokadi, također je udario i oštetio policijsko vozilo, ali je vozilo zaustavljeno, a on uhićen.

Policija navodi kako je u kombi vozilu prevozio strance različitih državljanstava, ne navodeći broj zatečenih stranaca, za koje se sumnja da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim nizozemskim državljaninom kako bi se utvrdile sve okolnosti tog događaja te načina ulaska i boravka stranaca u Hrvatskoj.



Komentari