NITKO NEMA VEĆINU U GRADSKOM VIJEĆU SPLITA Evo kako su se mandati rasporedili

Na lokalnim izborima u nedjelju u Splitu ni jedna lista nije osvojila natpolovičnu većinu u Gradskom vijeću koje ima ukupno 31 vijećničko mjesto, najviše je dobio HDZ, devet mandata, a slijedi Centar sa sedam mandata, no za dostizanje natpolovične većine bit će nužno koaliranje.

Prema podacima Županijskog izbornog povjerenstva (ŽIP) najviše je vijećničkih mandata – devet, osvojio HDZ (23,27 posto glasova), a slijedi ga stranka Centar Ivice Puljka sa sedam mandata (20,17 posto) u splitskom  Gradskom vijeću.

Hrvatska građanska stranka (HGS)  Željka Keruma osvojila je četiri mandata (11,86 posto), a koalicija SDP-HSU tri vijećnička mandata (9,76 posto).

Također tri vijećnička mandata osvojila je koalicija koju čini Možemo!, Nova ljevica – Nezavisna lista i stranka Pametno za Split i Dalmaciju (9,54 posto), a tri vijećnička mandata pripadaju i Mostu (7,95 posto).
Kandidacijska lista Grupe birača kojoj je nositelj poduzetnik Tomislav Mamić, osvojila je dva vijećnička mandata (6,09 posto), priopćeno je iz ŽIP-a.



Komentari