‘NITKO NAS VIŠE NEĆE GLEDATI KAO SLABIĆE!’ Zelenski: Odbacit ćemo agresora do međunarodno priznatih granica

Foto: Facebook

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obratio se u srijedu navečer video porukom tijekom Opće debate svjetskih lidera, na sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Zelenski je tražio kaznu za Rusiju zbog pokušaja krađe teritorija Ukrajine te zbog smrti Ukrajinaca.

“Govorim u ime države koja se brani. Želim otkriti kako je moguće postići mir. Ne samo za nas, već svima koji se nađu u sličnim okolnostima. To je formula koja kažnjava zločin i poštuje život i teritorijalni integritet”, rekao je Zelenski.

‘Poštujemo povelju UN-a izbacivanjem okupatora iz naše zemlje’
Ukrajinski predsjednik je istaknuo i kako on želi mir, no i da postoji jedan identitet koji želi samo rat, ne imenujući Rusiju.



“Nitko nas više neće gledati kao slabiće. Mi imamo rezultate u ovoj borbi i vidimo kakav će biti kraj ove borbe. Povelja UN-a promovira jednakost naroda i mi smo jednaki među jednakima. Povelja također proklamira nepovredivost granica, i mi to poštujemo izbacivanjem okupatora iz naše zemlje”, naglasio je Zelenski.

‘Mi nemamo izbora osim da se branimo’
U svom je govoru dodao i da Ukrajina nije izazvala rat te da je održano 88 rundi razgovora od početka njegovog mandata.

“Ali Rusija je pokrenula invaziju i mi nemamo izbora osim da se branimo. Odbacit ćemo agresora do međunarodno priznatih granica. I tražimo kaznu za agresiju, povrjeđivanje naših granica i teritorijalnog integriteta”, rekao je predsjednik Ukrajine, prenosi Dnevno.hr

 

Komentari