NIKOLA GRMOJA: Završeno je prebrojavanje potpisa za referendum, ali nam ne žele dati na uvid zapisnik niti konačan broj nevažećih potpisa

Screenshot

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja objavio je da završeno prebrojavanje potpisa za referendumsku inicijativu Dosta je Stožerokracije, ali da im “vladajući ne žele uopće dati na uvid zapisnik niti konačan broj nevažećih potpisa”.

“Naime, po završetku prebrojavanja mora se sastaviti zapisnik te isti po uzoru na postupke prebrojavanja glasova na izborima mora biti verificiran od strane predstavnika referendumskih inicijativa, a naši su nas promatrači obavijestili da im zaključno s današnjim danom nije dostavljen niti jedan službeni podatak (usmeni niti pisani) o rezultatima provjere potpisa podrške građana što smatramo potpuno neprihvatljivim, nedemokratskim i u suprotnosti sa smislom imenovanja promatrača odnosno predstavnika inicijative koji nadgledaju provjeru potpisa.

Ono čega vladajući nisu svjesni jest da većina studenata koje su angažirali za provjeru potpisa podržava Most i da su nam svakog dana javljali broj nevažećih”, objavio je Grmoja u subotu.

Ono što je sigurno, nastavio je, je da imaju referendum “jer uz jako rigorozan pristup ni šest posto potpisa nisu uspjeli proglasiti nevažećima”.“Očekujemo da nam uskoro dostave zapisnik kako Ministarstvo uprave ne bi sada nakon prebrojavanje pokušalo nešto zamutiti. U ponedjeljak se nastavlja prebrojavanje naše druge inicijative Odlučujmo zajedno. Idemo i po taj referendum koji će im onemogućiti da u budućnosti odlukama dvoje ili troje ljudi uskraćuju naša prava i slobode!”, objavio je Grmoja na Facebooku.

 

Komentari