Nikola Grmoja: Sada nije vrijeme da bilo koja politička opcija razmišlja niti o svom rejtingu niti o mogućem načinu i izlasku na izbore

O najnovijim podacima CRO Demoskopa po kojima je HDZ pretekao SDP i došao na prvo mjesto, dok je na trećem mjestu Domovinski pokret Miroslava Škore s potporom javnosti od 10,9 posto iako bilježi pad, a sve ostale stranke su ispod izbornog praga, razgovarali smo s Nikolom Grmojom, saborskim zastupnikom i političkim tajnikom Mosta.

Iako je još prerano govoriti o parlamentarnim izborima koji bi se trebali održati u jesen, a zbog pandemije koronavirusa pitanje je kako će to sve izgledati, ipak nas je zanimalo što o tome misli predstavnik Mosta, stranke koja, prema trenutnim podacima CRO Demoskopa ne prolazi izborni prag, jer uživa potporu 3,8 posto birača.

Na naš upit o tome hoće li se Most priključiti Domovinskom pokretu Miroslava Škore, Grmoja je rekao kako ih to “u ovom trenutku ne zanima”.

Ne razmišljamo o anketama ni rejtinzima

“Mi smo u ovom trenutku usmjereni samo na ublažavanje posljedica epidemije koronavirusa. Uputili smo osam zakonskih prijedloga kako bi se ublažile štete po hrvatsko gospodarstvo, a tražimo moratorij na ovrhe i kredite”, rekao je Grmoja.



Nadalje je vrlo kratko i rezolutno odgovorio kako smatra da “sada nije vrijeme da bilo koja politička opcija razmišlja niti o svom rejtingu niti o mogućem izlasku na izbore i načinu na koji će izaći na izbore”.

“Dakle, fokusirani smo samo na ublažavanje posljedica ove krize, na naše građane koji nam se javljaju i to nam je sada jedino bitno. Ne razmišljamo o anketama i rejtinzima”, zaključio je Grmoja.

Komentari