Nikola Grmoja: Čudno je da ekipa koja je zatvorila Hrvatsku sada poziva starije da izađu na izbore

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Politički tajnik i saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja govorio je o pregovorima između Mosta i Domovinskog pokreta Miroslava Škore, predstojećim parlamentarnim izborima i situaciju u Domu za starije i nemoćne u Splitu.

O pregovorima sa strankom Domovinski pokret Miroslava Škore kaže: “Ovdje se radi o pregovorima dvije političke opcije koje su četvrta i peta snaga u Hrvatskoj, ako je vjerovati anketama. Naravno da ti razgovori traju nešto dulje jer se trebaju definirati ciljevi političkog saveza.

Grmoja kaže kako, ako ne dođe do dogovora, uvijek imaju opciju ići samostalno. “Ako dođe do dogovora, to će biti zato što smo procijenili da je to u ovom trenutku bolje”, ističe.

Rekao je kako sa Škorom razgovaraju o programu, ali i o ljudima.



“Sve što ja imam i sve što imaju ljudi iz Mosta, to je obraz. Obraz nikad nećemo izgubiti. Mogli smo slušati premijera i izaći zapaliti cigaretu, ali mi se borimo protiv korupcije u društvu”, rekao je.

Ističe kako će javnost ubrzo izvijestiti o načinu izlaska na izbore i kako će idući tjedan biti sve jasnije.

Parlamentarni izbori

Grmoja odluku da se glavni državni odvjetnik izabere prije izlaska na izbore smatra sramotnom. “Mislim da mi iz oporbe ne trebamo oko toga cendrati, mi samo moramo reći građanima što točno rade vladajući”, rekao je.

Na izbore se, tvrdi, ne smiju žaliti, ali napominje: “Ono što je možda čudno da ova ekipa koja je zatvorila cijelu Hrvatsku, sada odjednom preko noći poručuje starijima – dođite na birališta, a ne spominju dopisno i elektronsko glasovanje”.

“Bit će zanimljivo slušati njihove izgovore i kako smo od stroge karantene došlo da se starije i imunokompromitirane zove na izbore”, dodaje.

Situacija u Domu za starije i nemoćne u Splitu

Ističe kako je Most upozoravao već na situaciju u domu. “Već tri godine zaredom naši vijećnici traže ostavku gospodina Škaričića zbog financijskih dubioza koje je uveo u Dom za starije”, kazao je Grmoja.

“Dogodi nam se da taj virus uđe tamo gdje nije smio ući upravo zbog pogrešaka tih ljudi, virus ne može biti kriv”, dodaje.

Grmoja napominje kako se mora naći odgovorna osoba. “Očito je da su Ante Sanader i župan Boban odlučili zaštiti ravnatelja”, rekao je, prenosi N1.

Komentari