NIJE TREBALO DUGO ČEKATI Iz C.I.O.S.-a odgovorili Tomaševiću

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Iz tvrtke C.I.O.S. poslali su priopćenje N1 u vezi zbrinjavanja glomaznog otpada u Zagrebu i poništenja javnog natječaja.

Priopćenje donosimo u cijelosti.

“Pružanje usluga oporabe glomaznog otpada tvrtke CE-ZA-R predstavlja složenije tehničko-tehnološke procese od pojednostavljenog izdvajanja drva i metala te odlaganja izdrobljenog ostatka.

Svaka jedinica lokalne i regionalne samouprave samostalno donosi odluke za gospodarenje otpadom. Legitimna je odluka nove gradske vlasti za pronalaskom rješenja gospodarenja otpadom u Gradu Zagrebu u skladu sa zakonom.



Članice C.I.O.S. Grupacije godišnje sakupe i obrade preko milijun tona raznih vrsta otpada. Konsolidirani prihodi C.I.O.S. grupacije u zadnjih 10 poslovnih godina iznose gotovo 20.000.000.000 (dvadeset milijardi) kuna, a samo u 2020. godini dosegnuli su 1,8 milijardi kuna, dok su ukupna ulaganja u dugotrajnu imovinu premašila iznos od 1,4 milijarde kuna. Uz ukupno 1.200 zaposlenih u regiji i kontinuirani rast poslovanja, hrvatske članice Grupacije prošle su godine u inozemstvo prodale sekundarnih sirovina u vrijednosti većoj od 856 milijuna kuna.

Svi podaci potvrđuju položaj i ulogu Grupacije kao vodeće tvrtke u sektoru gospodarenja otpadom u regiji, a strateški razvoj nastavljamo i u budućnosti”, priopćili su iz C.I.O.S. Grupacije za N1.

Komentari