Ni Mostovci ne idu na kavu u Banske dvore: Samo zajednički sastanak Vlade i oporbe ima smisla

Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što su svi čelnici oporbe odbili doći na sastanak s Andrejem Plenkovićem u Banske dvore, sad je to učinio i Most.

Iako je prvotno Most bio spreman zaboraviti na sve političke razlike, kada je vitalni interes Hrvatske u pitanju, te se odazvati sastanku u Vladi, očito je da nema želje za zajedničkim i konstruktivnim sastankom s cijelom oporbom, napisali su na Mostovci na društvenim mrežama.

“Smatramo da pojedinačni sastanci s opozicijom neće ispuniti pravu svrhu, pa za njima nema ni potrebe. Svoje gospodarske mjere i smjer Most je već komunicirao javnosti i one su poznate ali za njihovu provedbu treba hrabrosti i političke volje”, pišu u priopćenju.

Dodali su kako obračun s korupcijom i reforma pravosuđa, reforma izbornog sustava, smanjenje broja političara i dužnosnika, ukidanje županija i rezanje nameta građanima i poduzetnicima uz obavezan moratorij na kredite i kamate, sve prijedlozi Mosta.



“Vladine mjere očekujemo u Hrvatskom saboru, kao i zajednički sastanak Vlade s opozicijom, a Most nikada nije bio, niti će biti poluga za nečije političke kalkulacije”, napisali su na društvenim mrežama.

Ostao je sasvim sam da pije kavu

Podsjetimo, Andrej Plenković prošlog je tjedna najavio pojedinačne sastanke s predstavnicima parlamentarnih stranaka kako bi postigli konsenzus oko ključnih pitanja za državu. No čini se kako je većina oporbenih stranaka odbila doći na sastanak.

Nitko ne želi s Plenkovićem na kavu. Čelnici oporbe jedan po jedan odbijaju poziv

Komentari