Nezavisna lista Damira Bajsa i HSU zajedno izlaze na izbore

Damir Krajac / CROPIX

Nezavisna lista Damira Bajsa i Hrvatska stranka umirovljenika treći puta zaredom izlaze zajedno na lokalne izbore za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, a rezultat je to uspješne suradnje i povjerenja, rečeno je u subotu na potpisivanju koalicijskog sporazuma.

“Izdvajanja za umirovljenike prije naše koalicije iznosila su 17 tisuća kuna godišnje, a danas iznose milijun kuna samo za naše programe, ne računajući projekte koji se financiraju iz EU fondova poput pomoći u kući i slično”, istaknuo je predsjednik županijskog HSU-a Zlatko Barila.

Posebno se osvrnuo na izgradnju nove bjelovarske bolnice.

“Oporbeni vijećnici govorili su mi da neću doživjeti izgradnju nove bolnice, ne znam je li zbog toga što su mislili da neću dugo živjeti ili da se bolnica neće izgraditi. No, danas se na novu bolnicu stavlja fasada, radovi idu po planu i slijedi opremanje. Ta bolnica potrebna je svim građanima Bjelovarsko-bilogorske županije, ali posebno umirovljenicima”, poručio je Barila.



Damir Bajs naglasio je da u hrvatskoj politici nije čest slučaj da koalicije traju dulje od jednog mandata, a njihova koalicija ulazi u treći mandat.

“Nas vežu pouzdanost, zajednička vizija i zajednički ciljevi. Zajedno smo osmislili programe, a Bjelovarsko-bilogorska županija među svim hrvatskim županijama ima najveći apsolutni i relativni iznos po pitanju izdvajanja za umirovljenike”, poručio je Bajs.

Prema potpisanom sporazumu, HSU će podržati Damira Bajsa za bjelovarsko-bilogorskog župana te će imati zajedničku listu za županijsku skupštinu. Očekuje se da će Damir Bajs NL i HSU imati zajedničke liste i na gradskim i općinskim razinama.

Komentari