Nezavisna lista bivšeg ministra napala Hrebaka: Predsjednik HSLS-a koristi se gradskim službama za političke obračune

Politički tajnik Nezavisne liste Damira Bajsa optužio je u petak predsjednika HSLS-a i bjelovarskoga gradonačelnika Daria Hrebaka da je u jučerašnjem priopćenju iskoristio službe i glasnogovornicu Grada  za političke ocjene koje su vezane uz stranačke aktivnosti i koje ni po čemu nisu vezane uz rad Grada.

U priopćenju Grada Bjelovara objavljenom u četvrtak gradonačelnik Hrebak među ostalim je poručio da SDP “želi prikriti i nedavno političko zapošljavanje predsjednice Gradskog odbora SDP-a Vanje Posavac u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te ono o čemu bruje gradski kuloari, a vezano je uz zapošljavanje predsjednika Županijskog ogranka SDP-a Tihomira Jaića u jednoj županijskoj instituciji”.

Korištenje gradskih službi, koje se plaćaju javnim novcem, za političke obračune nije ni uobičajeno niti dopušteno, o čemu svjedoče dosadašnje odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, poručio je politički tajnik Mario Preskočil iz Nezavisne liste Damira Bajsa.

Dario Hrebak je u čvrstoj koaliciji s HDZ-om

“Što se navoda u priopćenju Grada vezano uz politiku tiče, naznačujemo da se ne brinemo za predsjednika HSLS-a Darija Hrebaka jer je on u čvrstoj koaliciji s HDZ-om i na državnoj i na lokalnoj ravni. Tomu svjedoče i pročelnici u Gradu Bjelovaru koji su tamo ispred HDZ-a”, stoji u današnjem priopćenju Nezavisne liste Damira Bajsa.



Također se ističe da su i drugi partneri Darija Hrebaka dobili svoje mjesto u Gradu, pa je za pročelnicu imenovao Jasnu Grgić Škaurin, pri čemu je i sam naznačio da je riječ o članici političke stranke Akcije bjelovarsko-bilogorske, koja je jedna od njegovih koalicijskih partnera.

Slijede i mnoga druga imenovanja u upravnim i nadzornim odborima koja uključuju osobe s njegove izborne liste te s liste koalicijskih partnera.

Grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija razlikuju se po tome što je u Gradu moguće da vijećnik s liste gradonačelnika prijeti službeniku na radnom mjestu zbog obavljanja njegova posla, a gradonačelnik ništa ne poduzima. To se u županiji ne bi moglo dogoditi, stoji u priopćenju Nezavisne liste Damira Bajsa koje je potpisao politički tajnik i predsjednik Županijske skupštine Mario Preskočil.

Komentari