NEVJEROJATNO: ZET kupio turističke autobuse koji ne mogu do Kaptola

Grad Zagreb

U ZET-u su nabavili četiri panoramska autobusa za devet milijuna kuna koji ne mogu na sve ture jer su previsoki za zagrebačke nadvožnjake.

Turistički su to autobusi, koji ne mogu na sve dijelove grada.

“Standardna zelena linija, koju panoramski autobusi voze od Kaptola, preko Maksimira i Budeka do Jaruna i natrag, jednim dijelom prolazi Savskom. Tamo, recimo, ti novi MAN-ovi autobusi ne mogu, baš kao što, recimo, ne mogu ni Miramarskom. Budući da mogu samo u određene dijelove grada, oni voze svoju posebnu liniju i ne mogu ‘uskočiti’ u standardnu zelenu ili pak crvenu, koja prometuje samim središtem grada” govore iz ZET-a.

Situaciju je u svom stilu prokomentirao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.



“Grad koji je tri puta zaredom dobio titulu najboljeg Adventa u Europi i koji je prošle godine proglašen najboljom turističkom destinacijom u Hrvatskoj mora dizati standarde. A ova četiri nova autobusa dokaz su da upravo to i radimo” kako se dižu standardi, ali nažalost, prema potrebi, ne i nadvožnjaci, rekao je Bandić.

Tako novi novi autobusi mogu voziti samo liniju koja obuhvaća Donji grad, Novi Zagreb, Mirogoj te Maksimir i Bundek, javljaju iz ZET-a, piše Večernji list.

Komentari