NEUGODNA SITUACIJA ZA KOLINDU! Torcidaš navalio na nju: ‘Je li ti sada Jerko dobar?’

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Hrvatska je slavila europsko zlato na kraju sjajnog nastupa na Europskom prvenstvu u Splitu, a sa suigračima, u tom slavlju u Spaladium Areni uživao je i Jerko Marinić Kragić, jedan od velikih aduta momčadi koju vodi Ivica Tucak. Marinić Kragić slavio je u svojem rodnom gradu, a nedugo nakon finala, stigao je i podsjetnik na jednu stariju priču u kojoj je sudjelovao.

Važni dio te priče bila je i Kolinda Grabar-Kitarović, tada hrvatska predsjednica, koja je kao velika navijačica jučer navečer bila na tribinama Spaladium Arene, a nakon finalne pobjede nad Mađarima, imala je i čestitku sa zagrljajem i poljupcem za izbornika Tucka. Poslije finala, stigla je i jedna neugodna situacija za bivšu predsjednicu s povicima u njezinom smjeru, uz verbalni napad zbog Marinića Kragića.

‘Je li ti sada Jerko Marinić Kragić dobar?’, povikao je Ante Bakalić, predsjednik Torcide, kako donosi Dalmatinski portal. Bio je to podsjetnik na zbivanja dok je trajalo nogometno Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Bio je prozvan kao – ‘orjunaš’
U priči na koju su podsjetile riječi predsjednika Torcide upućene bivšoj predsjednici, s detaljima koje približava Dalmatinski portal, sve se vratilo na nerede koji su u ljeto 2016. trajali dok su Hrvatska i Češka igrali na EP-u na stadionu u Saint-Etienneu. Bila je to jedna od ružnih navijačkih priča, a među privedenima je bio i tada 25-godišnji Marinić Kragić, koji je na tom susretu bio među hrvatskim navijačima za vrijeme nereda. Na nerede je stigla i reakcija tadašnje predsjednice. Osuđujući ono što se dogodilo, Grabar-Kitarović je izazivače nereda prozvala orjunašima, a dio te priče bio je i danas uspješni hrvatski vaterpolski reprezentativac.



‘Za Kolindu sam bio ‘orjunaš’, a dvije godine kasnije pozvala me u predsjednički ured na prijem’, prisjetio se Marinić Kragić ranije ovog ljeta svoje priče dok je razgovarao za 24sata, a ta priča pratila je nekadašnju hrvatsku predsjednicu i nakon završetka finala u Splitu.

Velika ljubav prema Hajduku
Na kraju SP-a, danas 31-godišnji Marinić Kragić slavio je sa suigračima u svojem rodnom gradu, a s Hajdukovom zastavom u rukama, pokazao je i svoju klupsku navijačku strast. Prije šest godina u ljeto je ‘nadrapao’ zbog nereda na utakmici Hrvatske, a tada je na policijskom ispitivanju ustvrdio da se u toj situaciji samo branio od napada, dodajući da mu pravljenje nereda nikada nije cilj jer mu je takvo ponašanje odbojno. Sportska karijera je u međuvremenu rasla, a novo veliko slavlje stiglo je na EP-u kod kuće.

Na izborima ‘potopio’ HDZ
Marinić Kragić je ovog ljeta sa suigračima imao puno posla u bazenu, ali nedavno je pažnju privukla i jedna priča s političkog terena, s izbora za gradske kotare u Splitu. Hrvatski vaterpolski reprezentativac je na njima bio nositelj liste Lovret, a s tom listom ‘potopio’ je sve ostale, uključujući i HDZ, koji je bio drugi po broju glasova, a nedugo nakon toga, stigla je i sportska pobjeda s hrvatskom ‘kapicom’.

‘Nakon dugog razmišljanja, donijeli smo odluku da ulazimo na ovogodišnje izbore. Mišljenja smo da je vrijeme da ‘dica iz kvarta’ uzmu stvari u svoje ruke, naravno, koliko je to moguće. Bez političkog iskustva, bez osobnih interesa, a zasigurno najiskreniji u želji za podizanje kvalitete života u GK Lovret, s jednom neopisivom voljom i željom za radom, vjerujemo da smo najbolji izbor’, bila je poruka ekipe koju predvodi Marinić Kragić uoči izbora, za vrijeme ljeta koje je hrvatskom reprezentativcu bilo jako napeto i izvan bazena, piše Dnevno.hr.

 

 

Komentari