Netko pošarao biste borcima NOB-a u Titovom parku u Puli, a na spomenuku napisao ‘Pavelićev park’

Lokalni mediji objavili su kako je netko ponovno pošarao spomenik borcima NOB-a u Titovom parku u Puli. Izlivena je crvena boja po bistama Josipa Broza te istarskih boraca. Na spomeniku podignutom u spomen borcima NOB-a sprejom je napisano ‘Pavelićev park’.

‘Istra će ostati progresivna’

Na Facebooku se oglasio istarski župan Boris Miletić. “Svjedočimo sramotnom činu već drugi put u posljednjih dvadeset dana i to nažalost na dan kada se diljem Istre i u cijeloj zemlji obilježava Dan antifašističke borbe. Devedesetih godina diljem Hrvatske je uništeno i oštećeno preko tri tisuće partizanskih spomenika, a mi u Istri smo tada očuvali svoje i zato je posebno tužno što se u današnje vrijeme događaju ovakvi incidenti”, kazao je.

Tvrdi kako će Istra, unatoč ovakvim incidentima, ostati progresivna regija koja je svoj identitet baštini na antifašizmu, multikulturalnosti i toleranciji. “Antifašizam je bio i ostao dio našeg identiteta i danas je jedan od najvažnijih stupova na kojima počiva i s kojim se diči suvremeno istarsko društvo”, zaključio je Miletić u svojoj objavi.



Komentari