Nesvakidašnja nesreća u Zadru: Vozačica ‘krivo parkirala’

Jutros u Zadru neobična prometna nesreća. Automobil je doslovno visio iznad mora, a morali su intervenirati i vatrogasci.

Uslijedila je spektakularna akcija spašavanja i brza intervencija zadarskih vatrogasaca u kojoj je spriječeno da žena i vozilo od padnu u more na Trpimirovoj obali u blizini Staračkog doma, piše HRT Zadar.

Vozačica je prošla bez ozljeda, a vatrogasci su pokušali spasiti i vozilo.



Jutro sigurno nije dobro počelo za vozačicu Nissana. Na okuci u uvali Draženica izgubila je kontrolu nad vozilom i u pokušaju da ispravi volan skoro završila u moru, na drvenom mulu.

Automobil se zaustavio tako da nije pao. No, svako pomicanje bilo je prijetnja od pada u more. Iako nije riječ o velikoj dubini, pad u more za ženu zarobljenu automobilom mogao je značiti ozljeđivanje.

Kakve su sve posljedice mogle biti nije teško zamisliti. Lomovi, ruke, noge, ozlijede glave, a nije za isključiti i teže posljedice . Iako mogućnost utapanja isključujemo, jer su na prizorište brzo stigli i vatrogasci i hitna pomoć nije teško zamisliti ružan rasplet ovoga slučaja.

U 20-tak minuta vatrogasci odradili sve. Osigurali automobil postavivši potporanj u more, a potom i kroz prozorske otvore provukli sajlu i zakačili je za kran dizalice te tako stabilizirali automobil.

Nakon toga žena je izašla iz vozila. poljubila je supruga i odahnula. Kratko se zadržala u vozilu Hitne pomoći, na preventivnom pregledu. No kad je izašla u više je navrata ponovila: “Sva se tresem, još me drži!” Kako se i ne bi tresla nakon onoga što je proživjela ovo maglovito jutro u Drošanjici.

Suprug je na kraju akcije spašavanja na moje pitanje o tome što se dogodilo, odgovorio: “A, ništa žena je krivo parkirala!!”

Bravo za oboje, ostali su pribrani do kraja. Ni na koji način, za razliku od nas koji smo obavljali svoj novinarski posao i radoznalaca nisu ometali spašavanje, a na kraju su i bili raspoloženi i za malo šale na svoj račun, javlja Radio Zadar.

Komentari