NESUĐENI SVEĆENIK I PRAVNIK, U SLOBODNO VRIJEME PJESNIK U politiku je ušao vrlo rano, a ovo mu nije prva afera

Saborskom zastupniku HDZ-a Žarku Tušeku, koji se našao u središtu afere zbog snimke na kojoj se može čuti kako neovisnom vijećniku Oroslavja Viktoru Šimuniću nudi razne dužnosti ukoliko mu pomognu na predstojećim lokalnim izborima, ovo nije prva afera.

Najviše mu se spočitavalo kadroviranje u Narodnim novinama koje je provodio preko svog prijatelja, člana Uprave Mate Regvara, kako su tvrdili mediji. Na natječaju raspisanom u zimu 2019. godine prošla su čak trojica ‘njegovih’ HDZ-ovca iz Krapinsko-zagorske županije. Načelnik općine Đurmanec Damir Belošević, član Skupštine Krapinsko-zagorske županije Daniel Vnuk, bivši predsjednik HDZ-ove mladeži KZŽ-a Miroslav Ivanković, kako piše Dnevno.hr.

Tušek je to demantirao rekavši kako kao saborski zastupnik nemam ni najmanje ovlasti ni ingerencije prema nijednoj upravi javnog trgovačkog društva i njihovim odlukama.

Zatim, sudjelovao je u nesreći u kojoj su poginula dva mladića dok su se vraćala iz izlaska, a tada nije bio kriv jer su oni prešli u njegov trak. Prije dvije godine skrivio je nesreću u kojoj je lakše ozlijeđena 10-godišnja djevojčica. Iako je sve dobro završilo spočitali su mu što je umjesto 112 pozvao šefa policije u Krapini osobno.



U politiku je ušao vrlo rano. U 24. godini postao je najmlađi zastupnik u skupštini Krapinsko-zagorske zbog čega je bio je na glasu kao ‘mladi lav’ HDZ-a. Mladež stranke na županijskoj razini preuzeo je 2008., a već 2012. u potpunosti je preuzeo županijski ogranak HDZ-a. Za župana se kandidirao godinu poslije, no izgubio je od SDP-ovca Željka Kolara u prvom krugu.

Prije toga živio je u sjemeništu i završio Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju u Zagrebu, no odustao je od svećenićkog poziva. Potom je upisao Pravni fakultet, ali ga nije završio. Nadalje, u slobodno vrijeme piše kajkavske pjesme, a cijelo desetljeće njegovi autorski radovi se izvode na krapinskom Festivalu. Najčešće ih je interpretirala njegova supruga Gordana Ivanjek-Tušek.

Komentari